Søte drømmer i Havana

Cuba_ukensfoto
Det fødes barn utenfor polstrede Norge også. Som her på Cuba.
Noen ganger finnes de beste motivene bak halvåpne vinduer, som her i Havana.

Sorry, jeg kan ikke noe for det… men jeg stikker stadig vekk hodet inn gjennom åpne dører og vinduer når jeg er på reise. Det er mulig denne tilstanden har et navn, men inntil videre skylder jeg på et medfødt, nysgjerrig gen.

Da jeg stakk hodet inn i denne barnehagen i Havanna, smeltet jeg totalt da jeg så hvordan ungene lå på de små feltsengene sine og lot verdenspolitikk tilhøre de voksne og bare var tilstede i øyeblikket. Uten tepper, under digre, vifter fant de små veien til drømmeland, og der så det jaggu godt ut å være!

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
, , , , ,
Mer fra Vibeke Montero

Rett i turistfella i Paris

Joda, reisejournalister kan tryne i turistfella. I Paris har jeg garden nede...
Les Mer