Søte drømmer i Havana

Cuba_ukensfoto
Det fødes barn utenfor polstrede Norge også. Som her på Cuba.
Noen ganger finnes de beste motivene bak halvåpne vinduer, som her i Havana.

Sorry, jeg kan ikke noe for det… men jeg stikker stadig vekk hodet inn gjennom åpne dører og vinduer når jeg er på reise. Det er mulig denne tilstanden har et navn, men inntil videre skylder jeg på et medfødt, nysgjerrig gen.

Da jeg stakk hodet inn i denne barnehagen i Havanna, smeltet jeg totalt da jeg så hvordan ungene lå på de små feltsengene sine og lot verdenspolitikk tilhøre de voksne og bare var tilstede i øyeblikket. Uten tepper, under digre, vifter fant de små veien til drømmeland, og der så det jaggu godt ut å være!

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, , , , ,
More from Vibeke Montero

Gran Canarias vakreste landsby

Mandelkjernepuddingen på Dejate Llevar er god nok grunn til å ta den...
Les mer