Sol, sand, fabelaktig mat og store, leskende cocktails? Det vil jeg ha når mørket er i ferd med å drepe livslysten. Da er det bare å bestille flybillett til Miami!

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg vil gjerne ha det enkelt og morsomt i ferien. Da er Miami og South Beach i Florida, USA, det perfekte sted. Her er det sol og strand nok til alle og livet kjennes lekende lett ut. Akkurat som det skal på en skikkelig barfotferie.

Mange steder i USA trenger du bil, men her kan du faktisk droppe å leie bil. Vi kjørte Ûber (selv om det går busser både på South Beach og inne i selve Miami). Du behøver sjelden å vente mer enn  to minutter på Überen, uansett hvor du befinner deg. Sjåførene bidro med myk og effektiv transport og med reisetips til byen. På spansk, for her snakker vel 40 prosent av befolkningen spansk. Dermed var det fritt fram for rause, amerikanske cocktails straks klokken slo tolv og vi hadde gjort unna barfotmila på stranden.

Det er ikke bare drinkene som er stive her, også dollaren har blitt det. Nå koster en dollar 8,50 kroner, dermed er det nesten dobbelt så dyrt å feriere her som det var i 2008. Men reiser du som familie, kan du ta med familien og bo i Airbnb-bolig slik vi gjorde. Vi leide en leilighet med to soverom, to bad, to walk in-closets, kjøkken og bad for cirka 2 000 kroner per natt. Det er ikke verst gitt at det var sengeplass til fire personer.

South-Beach-Miami-USA-IRH
MIL ETTER MIL: I løpet av én uke gikk jeg 10 mil (ifølge iPhonenskritteller). Her er det lett å finne godformen og livsgleden.

 

Delano-South-Beach-fasade-1050-IRH
LUKSUS ER HELLER IKKE VERST: Hotell Delano South Beach er like luksuriøst som lekkert. Prisene er temmelig voksne med startpris på 459 dollar per natt – uten skatt. Men stikk innom for en cocktail i bassengbaren. Vi valgte å bo i en stor, lekker Airbnb-leilighet bare tre små South Beach-kvartaler fra stranden.

 

Delano-South-Beach-pool-1050-IRH
SUNDOWNER: I bassengbaren på Delano South Beach kan du bestille store, jålete og veldig gode cocktails. Du kan selvsagt drikke dem i bassenget også.

BORTEBEST.NO TESTER BILTMORE HOTEL I MIAMI

Lincoln-Road-South-Beach-Miami-IRH-800
LINCOLN ROAD: På South Beach er det et utendørs shoppingsenter, Lincoln Road. Her får du det meste av kjeder, men også noen heftige småbutikker med kunst fra Brasil og ikke minst mange barer og restauranter.

 

Marguarita-Alma-Mexicana-South-Beach-Miami-800-IRH
HOLA, MARGUARITA! Everything is big in America! Og cocktailene i sær. Denne marguaritaen drakk jeg på Alma Mexicana på Washington Avenue, som serverer skikkelig hjemmelaget mexicansk mat. Den tilsvarer fem norske cocktails i styrke og mengde.

 

Miami-South-Beach-Diner-800-IRH
DINER: Det beste stedet for å kurere en hangover, er en diner. På denne dineren på Washington Avenue på South Beach lover de også helbredelse i form av saftige kalorier og milkshake.

 

Art-Deco-South-Beach-Miami-IRH-800
ART DECO: Elegante, stramme og svungne linjer typisk for South Beach. Her finnes det cirka art deco-bygg 800 bygg reist i perioden 1920 til 1949. Dette ifølge National Geographic.

 

Wynwood-Walls-Miami-1050-IRH
WYNWOOD WALLS: Er du interessert i kunst og arkitektur, vil du ikke under noen omstendigheter gå glipp av Wynwood Walls. Dette området var tidligere en getto, men nå har området blitt kjent for sin magiske gatekunst. I tillegg til freskene, finnes det mange gallerier og trendy restauranter i området.

 

South-Beach-Miami-USA-800-IRH
WE JUST WANT TO HAVE FUN: Selv badevaktene er lekne på South Beach (og de passer faktisk nøye på de mange tusen badegjestene som er på stranden til en hver tid).

BAYWATCH I MIAMI: Les om badevaktene her »»