Le Télémark Café sjenker skandinavisk skistemning til Alpene. I går skrev jeg om min romanse med skiområdet La Clusaz. Et offpisttempel bare en time fra Geneve. Men uten mat og drikke, duger selvsagt heltene ikke. Selv ikke offpist-heltene. Og i Frankrike spiser man selvsagt ikke medbragt matpakke i bakken. Nei, her rigger man seg til rundt et bord, og å nyte alle dets mulige gleder.

Svenskfransk meny på Le Télémark Café

Flaks for meg har fem fransk-svenske brødre startet restaurant her. Brødrene Rolland serverer nydelige tallerkenretter med fransk charcuterie og områdets berømte oster, men også skandinaviskinspirerte retter med røkelaks og poteter. En dagens meny, eller «formule», som de sier på fransk koster 20 euro, men de har også rimeligere retter.

Selv spiste jeg reker i krydret kokossaus og ris. Vinen er fet og god slik den skal være på disse traktene, med egendesignet etikett. Til dessert kan du for eksempel nyte en vidunderlig sitronterte med marengslokk i syltetøyglass.  Her er det høy stemning, kul loungemusikk, fabelaktig utsikt, bålpanner og fransksvensk flørt i luften. Disse gutta vet nemlig å forføre, og får alle til å føle seg som skiprinsesser.

Noe ganske annet enn å stå i kø i det norske høyfjellet, betale over hundre kroner for et glass pappvin og ta til takke med en mikrobølgevarmet tallerken med mat!

Her kan du besøke deres egen nettside

Vurderer du å reise hit, så bør du vite følgende:

La Clusaz ligger i Haute-Savoie provinsen, rett vest for Mont Blanc, på grensen til Sveits. Her er det gunstige vind- og temperaturforhold som sikrer mye snø. En av de største fordelene med stedet, er at det ligger under en time med bil fra Genève flyplass. En time, folkens!