Le Télémark Café – Alpenes beste solvegg

Alpene_Telemark
God stemning på Cafe Telemark!
Neida, vi er ikke på cafe i Telemark, men i Alpene. På verdens kuleste skisted, der du spiser som en dronning, og føler deg som en skiprinsesse på afterski.

Le Télémark Café sjenker skandinavisk skistemning til Alpene. I går skrev jeg om min romanse med skiområdet La Clusaz. Et offpisttempel bare en time fra Geneve. Men uten mat og drikke, duger selvsagt heltene ikke. Selv ikke offpist-heltene. Og i Frankrike spiser man selvsagt ikke medbragt matpakke i bakken. Nei, her rigger man seg til rundt et bord, og å nyte alle dets mulige gleder.

Svenskfransk meny på Le Télémark Café

Flaks for meg har fem fransk-svenske brødre startet restaurant her. Brødrene Rolland serverer nydelige tallerkenretter med fransk charcuterie og områdets berømte oster, men også skandinaviskinspirerte retter med røkelaks og poteter. En dagens meny, eller “formule”, som de sier på fransk koster 20 euro, men de har også rimeligere retter.

Selv spiste jeg reker i krydret kokossaus og ris. Vinen er fet og god slik den skal være på disse traktene, med egendesignet etikett. Til dessert kan du for eksempel nyte en vidunderlig sitronterte med marengslokk i syltetøyglass.  Her er det høy stemning, kul loungemusikk, fabelaktig utsikt, bålpanner og fransksvensk flørt i luften. Disse gutta vet nemlig å forføre, og får alle til å føle seg som skiprinsesser.

Noe ganske annet enn å stå i kø i det norske høyfjellet, betale over hundre kroner for et glass pappvin og ta til takke med en mikrobølgevarmet tallerken med mat!

Her kan du besøke deres egen nettside

Vurderer du å reise hit, så bør du vite følgende:

La Clusaz ligger i Haute-Savoie provinsen, rett vest for Mont Blanc, på grensen til Sveits. Her er det gunstige vind- og temperaturforhold som sikrer mye snø. En av de største fordelene med stedet, er at det ligger under en time med bil fra Genève flyplass. En time, folkens!

Elizabeth S. Lingjærde

Oppdragsgivere:  Allergruppen (Allers, KK), DN Aktiv med flere.
Favorittsted: De greske øyer og alpene. Jeg føler meg halvt gresk etter mange år i landet, og har et dypt kjærlighetsforhold til den greske kulturen. Som aktiv skientusiast og friluftsmenneske elsker jeg aktive ferier, og jo høyere opp, jo bedre!
Beste reiseminne: Nesten umulig å velge, så mange flotte steder jeg har vært. Yemen, med gamlebyen Sana’a og landsbyer på over 3 000 meters høyde, var skikkelig Langtvekkistan. Men, de to beste reisedagene i mitt liv var nok da jeg fløy småfly mellom alpetoppene, kastet meg utfor et stup med paraglider, stod hele dagen på ski i de råeste bakkene, og avsluttet med champagne av beste sort med ski-clubbing på Folie Douce i de franske alper.
[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Elizabeth S. Lingjærde

Drømmer du om gresk landsbyidyll? Dra til Naxos!

Naxos ligger i Kykladene, og er mer enn en vanlig charterferie. Finn...
Les Mer