Jeg trodde jeg var kommet til himmelen da jeg gikk inn døra på vintagebutikken 2nd Time Around i Chelsea, New York. Der hang Diane von Fürstenbergs omslagskjoler i alle farger og fasonger. Skjøre chiffongbluser fra Valentino hang på neste rad. Ja, også Dolce, Dolce, Dolce. Alt sortert etter størrelser. Mens Diane von Fürstenbergs omslagskjoler koster cirka 250 dollar i butikkene hennes eller på Neiman Marcus, får du dem for cirka halv pris hos 2nd Time Around. Og alt var i perfekt stand, de luktet ikke en gang vintage. De som har eid disse små mesterverkene i silke og fin kasjmir har kanskje tenkt at én dag skal kanskje en norsk reiseblogger bruke dette, så det er best vi tar godt vare på det? Det er mye god miljøtenkning i det.

Her kan du finne sko og vesker fra Chanel og New Yorks Carolina Herrera.
Her kan du finne sko og vesker fra Chanel og New Yorks Carolina Herrera.

Klærne selges på kommisjon. Det vil si at du kan selge klærne dine der og splitte salgssummen med butikken. I USA og New York er alt convenient og butikken kan faktisk plukke opp klærne som skal legges ut for salg hjemme hos selgerne. Vel hjemme oppdaget jeg at dette ikke var en enkeltstående butikk, men en kjede med til sammen 40 butikker i 12 stater.

Men det morsomste var likevel å lytte til butikkens eksentriske klientell som du bare finner i New York. Her er replikkene kjappere enn New York selv – og ingen er redde for å si nøyaktig hva de mener. Etter å handlet her, trenger du ikke gå i teater den kvelden.

2nd Time Around i Chelsa: 94 7th Avenue (men det er ingen dum idé å sjekke ut butikken på Madison Avenue)
Nett: www.2ndtimearound.com

Interessert i vakre ting til huset, sko ingen andre har og lokalproduserte oster og brød? Sjekk ut disse New York-butikkene!

[separator type=»thick»]

2nd Time Around Chelsea på Instagram