Vintage i New York

Vintage 2nd Time Around New York
2nd Time Around i Chelsea, New York.
Diane von Fürstenberg, Valentino og Dolce, Dolce, Dolce. Bli med til vintagehimmelen i New York.

Jeg trodde jeg var kommet til himmelen da jeg gikk inn døra på vintagebutikken 2nd Time Around i Chelsea, New York. Der hang Diane von Fürstenbergs omslagskjoler i alle farger og fasonger. Skjøre chiffongbluser fra Valentino hang på neste rad. Ja, også Dolce, Dolce, Dolce. Alt sortert etter størrelser. Mens Diane von Fürstenbergs omslagskjoler koster cirka 250 dollar i butikkene hennes eller på Neiman Marcus, får du dem for cirka halv pris hos 2nd Time Around. Og alt var i perfekt stand, de luktet ikke en gang vintage. De som har eid disse små mesterverkene i silke og fin kasjmir har kanskje tenkt at én dag skal kanskje en norsk reiseblogger bruke dette, så det er best vi tar godt vare på det? Det er mye god miljøtenkning i det.

Her kan du finne sko og vesker fra Chanel og New Yorks Carolina Herrera.
Her kan du finne sko og vesker fra Chanel og New Yorks Carolina Herrera.

Klærne selges på kommisjon. Det vil si at du kan selge klærne dine der og splitte salgssummen med butikken. I USA og New York er alt convenient og butikken kan faktisk plukke opp klærne som skal legges ut for salg hjemme hos selgerne. Vel hjemme oppdaget jeg at dette ikke var en enkeltstående butikk, men en kjede med til sammen 40 butikker i 12 stater.

Men det morsomste var likevel å lytte til butikkens eksentriske klientell som du bare finner i New York. Her er replikkene kjappere enn New York selv – og ingen er redde for å si nøyaktig hva de mener. Etter å handlet her, trenger du ikke gå i teater den kvelden.

2nd Time Around i Chelsa: 94 7th Avenue (men det er ingen dum idé å sjekke ut butikken på Madison Avenue)
Nett: www.2ndtimearound.com

Interessert i vakre ting til huset, sko ingen andre har og lokalproduserte oster og brød? Sjekk ut disse New York-butikkene!

2nd Time Around Chelsea på Instagram

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

3 fine hoteller i Norge

3 fine hoteller: Litt lux, en cocktail og gode senger, og vi...
Les Mer