Lag Singapore sling som på Raffles Hotel

Singapore sling 1050
Singapore Sling slik den lages på Raffles Hotel i Singapore. Foto: Kian Kramer

Lær deg å lage Singapore Sling slik de lager den på fasjonable Raffles Hotel i Singapore, og gi tungen din en rosa fest! 

Fruktig, syrlig, moden og balansert. Slik smaker cocktailen Singapore Sling, oppfunnet i 1915 av bartenderen Ngiam Tong Boon.

På den tiden var Raffles Hotel et samlingspunkt der herrene kunne ta en gin eller whisky. Kvinner kunne derimot ikke drikke alkohol i offentlighet, men Ngiam Tong Boon så at hotellet kunne tjene penger også på kvinner. Han blandet derfor en coktail som så ut som fruktjuice. Spriten var blank og godt skjult i kirsebærlikør, som også ga coktailen en rosa og feminin touch. Det så rett og slett ut til a kvinner koste seg med et glass fruktpunsj og ikke en heftig spritholdig og voksen cocktail.

Bortebest.no ble som eneste norske blogg invitert til Singapore sammen med bloggere fra hele Europa. Dette i forbindelse med at bystaten fyller 50 år. Blant de faglige postene på programmet, var det kurs i miksing av Singapore Sling på det gamle Raffles Hotel, som står skinnende hvitt og flott også i dag.

Raffles Hotels Singapore Sling

30 ml gin
15 mil Cherry Heering Liqueur
120 ml ananasjuice
15 mil limejuice
7,5 ml Cointreau
7,5 ml Dom Benedictine
10 ml Grenadine
1 dash Angostura Bitter
1 kirsebær og en liten bit ananas til garnityr

Slik gjør du det
Bland ingrediensene nøye. Hell over i en shaker med is og rist til du får et fint høyt skum. Hell over i et glass. Stikk et kirsebør og en liten skive ananas på et spyd og plasser på glasset med. På Raffles ligger ananasskiven ytterst.

It’s Spritz o’clock. Slik lager du Aperol Spritz som i Italia

Gin, Cherry Heering Liqueur, Cointrau og ananas er noen av ingrediensene i Singapore Sling. Foto: Kian Kramer

Gin, Cherry Heering Liqueur, Cointrau og ananas er noen av ingrediensene i Singapore Sling. Foto: Kian Kramer

Etter at alle ingrediensene er blandet, skal den shakes så det den får et høyt, lett skum. Foto: Kiam Kramer

Etter at alle ingrediensene er blandet, skal den shakes så det den får et høyt, lett skum. Foto: Kiam Kramer

 

Vi bloggere får utdelt ingrediensene og jobber konsentrert med oppgaven: å blande en Singapore Sling.

Vi bloggere får utdelt ingrediensene og jobber konsentrert med oppgaven: å blande en Singapore Sling. Foto: Kian Kramer

Den britiske bloggeren Elle Croft i Ellecroft.com gjør som læreren sier.

Den britiske bloggeren Elle Croft i Ellecroft.com gjør som læreren sier. Foto: Kian Kramer

Femstjernershotellet Raffles ble åpnet i 1887. Det står stramt og flott den dag i dag.

Femstjernershotellet Raffles ble åpnet i 1887. Det står stramt og flott den dag i dag.

Hotellet er stort og rommer en stor patio der du kan ta en drink under en parasoll som beskytter mot den stekende solen. Foto: Kian Kramer

Hotellet er stort og rommer en stor patio der du kan ta en drink under en parasoll som beskytter mot den stekende solen. Foto: Kian Kramer

Writer's Bar? Det er jo baren for meg, det! Jeg er jo faktisk skribent.

Writer’s Bar? Det er jo baren for meg, det! Jeg er jo faktisk skribent.

Klar for afternoon tea? Raffles Hotel har en egen tesalong.

Klar for afternoon tea? Raffles Hotel har en egen tesalong.

Det er viktig å gjøre entré.

Det er viktig å gjøre entré. Foto: Kian Kramer

Denne vei til Long Bar.

Denne vei til Long Bar. Det er jammen enkelt å finne fram i Singapore.

Slik reiser du til Singapore

Fly: Singapore Airlines flyr direkte fra København til Singapore. En rekke andre flyselskap flyr også til Singapore, billettprisene starter på cirka 6 000 kroner avhengig av dato og selskap. Flyturen tar 12 timer fra København. Les også om flyselskapets nye økonomiklasse, Premium Economy der du får akkurat det du vil ha til frokost og lunsj.
Vil du bo på Raffles Hotel? 1 Beach Road
Nett: Raffles Hotel Singapore Sjekk også ut Grand Park Orchard Hotel som gratis låner ut smarttelefon som også leverer WiFi til din mobil under hele oppholdet. Hotellpriser fra 300 SGD, tilsvarende cirka 1 800 kroner i skrivende stund.

 

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *