Lær deg å lage Singapore Sling slik de lager den på fasjonable Raffles Hotel i Singapore, og gi tungen din en rosa fest!
Fruktig, syrlig, moden og balansert. Slik smaker cocktailen Singapore Sling, oppfunnet i 1915 av bartenderen Ngiam Tong Boon.
På den tiden var Raffles Hotel et samlingspunkt der herrene kunne ta en gin eller whisky. Kvinner kunne derimot ikke drikke alkohol i offentlighet, men Ngiam Tong Boon så at hotellet kunne tjene penger også på kvinner. Han blandet derfor en coktail som så ut som fruktjuice. Spriten var blank og godt skjult i kirsebærlikør, som også ga coktailen en rosa og feminin touch. Det så rett og slett ut til a kvinner koste seg med et glass fruktpunsj og ikke en heftig spritholdig og voksen cocktail.
Bortebest.no ble som eneste norske blogg invitert til Singapore sammen med bloggere fra hele Europa. Dette i forbindelse med at bystaten fyller 50 år. Blant de faglige postene på programmet, var det kurs i miksing av Singapore Sling på det gamle Raffles Hotel, som står skinnende hvitt og flott også i dag.
Raffles Hotels Singapore Sling
30 ml gin
15 mil Cherry Heering Liqueur
120 ml ananasjuice
15 mil limejuice
7,5 ml Cointreau
7,5 ml Dom Benedictine
10 ml Grenadine
1 dash Angostura Bitter
1 kirsebær og en liten bit ananas til garnityr
Slik gjør du det
Bland ingrediensene nøye. Hell over i en shaker med is og rist til du får et fint høyt skum. Hell over i et glass. Stikk et kirsebør og en liten skive ananas på et spyd og plasser på glasset med. På Raffles ligger ananasskiven ytterst.
It’s Spritz o’clock. Slik lager du Aperol Spritz som i Italia










Slik reiser du til Singapore
Fly: Singapore Airlines flyr direkte fra København til Singapore. En rekke andre flyselskap flyr også til Singapore, billettprisene starter på cirka 6 000 kroner avhengig av dato og selskap. Flyturen tar 12 timer fra København. Les også om flyselskapets nye økonomiklasse, Premium Economy der du får akkurat det du vil ha til frokost og lunsj.
Vil du bo på Raffles Hotel? 1 Beach Road
Nett: Raffles Hotel Singapore Sjekk også ut Grand Park Orchard Hotel som gratis låner ut smarttelefon som også leverer WiFi til din mobil under hele oppholdet. Hotellpriser fra 300 SGD, tilsvarende cirka 1 800 kroner i skrivende stund.

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.
Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.
Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.
Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.