Planlegging av sommerferie er i gang, og en av de morsomste konsekvensene av å blogge er at vi ofte får henvendelser fra pressen som vil ha reisetips. Vi svarer med glede, og denne gangen er det «Vi over 60», et av landets største magasiner, som lurer på hvor vi anbefaler besteforeldre å reise med barnebarna sine.

Her kan du lese et utdrag av svaret vårt, og et viktig element er at det er stor forskjell å reise med små barnebarn under ti år og eldre barnebarn som tåler litt mer trøkk i ferien.

Eldre barnebarn

Barnebarn blir gjerne mer kresne i valg av ferie jo eldre de blir, derfor lønner det seg alltid å inkludere de eldre barna når man skal planlegge ferien. Mange besteforeldre mener mye om barnebarnas skjermbruk, men ferien er ikke tiden for å forsøke å avvenne tenåringen fra sosiale medier. Et godt reisetips er ovale helger i en storby, der det er nok å finne på og ungdommen kan krysse av noen severdigheter på lista.

reise med barnebarn
I ferien kan kanskje besteforeldrene lære seg å bruke mobilen til annet enn å sende meldinger?

Yngre barnebarn

Med yngre barnebarn bør fokuset være mest mulig kvalitetstid på barnas premisser, og minst mulig stress! Cruise er en reiseform som passer bra, samt hotell som er tilrettelagt for at barna skal trives. Et basseng blir aldri feil! Er barnebarnet veldig ungt, kan det være smart å teste å overnatte hos besteforeldrene før avreise, sånn at det ikke oppstår akutt hjemlengsel på reisen.

  • Unngå flybytter
  • Unngå lange transportetapper
  • Unngå store utfordringer
  • Det er ikke så lurt å dra på storbyferie med små barn. Store byer med trafikk, køgåing og mange muligheter for å bli borte i mengden, kan bli mye å håndtere for både barnebarn og besteforeldre.
  • Det enkleste er ofte det beste

Dette er bare et lite utsnitt av den fullstendige artikkelen, og av tipsene vi ga.

Her kan du lese hele artikkelen om hvor du bør reise med barnebarna

Har du vært på reise med barnebarna dine? Kanskje har du noen tips som leserne våre kan dra nytte av?