Hva med å putte en koffertbarnevakt i kofferten din slik at du kan følge den på reisen?

Et amerikansk selskap er nå i gang med å lage en gadget som forteller deg om noen åpner bagasjen din eller lar den stå ute i regnet. Ikke minst forteller den deg hvor den står.

En bekjent fortalte at han jobbet med å stue kofferter på flyplassen da han studerte. Hadde du fin koffert, som var pakket for tungt, fikk den juling. Var det en logo som indikerte pris over 5 000 kroner fikk den et ekstra spark. En liten barnekoffert, derimot, ble forsiktig håndtert.

Denne kofferten har ni liv

 

BagSentry sladrer om kofferten får støt, om den blir stående ute i regnet eller om noen åpner den.
BagSentry sladrer om kofferten får støt, om den blir stående ute i regnet eller om noen åpner den. Toshiba leverer CargoSenses hardware. Foto: Produsenten

Det forklarer delvis hvorfor kofferten min ser ut som om den har blitt hoppet på. Rullet i gjørme. Glemt ute i regnet. Men det er småtteri. I Miami International Airport satte politiet opp kamera om bord i flyets bagasjerom. Da ble flyplasspersonalet, inkludert vektere, filmet mens de gikk gjennom passasjerenes kofferter og stjal verdisaker. Hele 8 000 innsjekkede kofferter ble meld savnet på flyplasser i USA per år i perioden 2010-14, melder CNN.

Følg med kofferten din

Men nå kan du kanskje selv følge kofferten fra du fester kofferttaggen til den forhåpentligvis kommer inn på rullebåndet. Selskapet CargoSense har laget en gadget med en rekke sensorer som måler lys (noen har åpnet kofferten din), fuktighet og slag. Den har også en innebygd GPS som viser deg nøyaktig hvor kofferten din befinner seg i verden. Den kommer med en mobil-app hvor du kan følge den og du kan også laste ned en rapport som forteller hva som skjedde på verden. Forsvant den nye finkjolen din, vil rapporten styrke din sak hos flyselskapet eller forsikringsselskapet. Dingsen heter BagSentry.

Du får denne meldingen dersom kofferten din blir stående ute i orkan eller monsun.
Du får denne meldingen dersom kofferten din blir stående ute i orkan eller monsun.

Foreløpig er ikke BagSentry på markedet, men utviklerne har bedt om økonomisk bidrag til å videreutvikle konseptet  crowdfunding-portalen Kickstarter. Synes du det er spennende, så kan du spytte i en femtilapp til utviklerne. Hvem vet, kanskje dette er framtidens koffertbarnevakt?

Pakkekrise!