Mange tror sikkert at jeg er en supereffektiv pakker. Det er jeg ikke. I dag for eksempel, skal jeg pakke til en langhelg i København. Den kommer farlig tett på reisen til Australia, der hele kofferten måtte klinisk renses for rødt Outbackstøv. Joda, jeg har blitt flink til å velge noen plagg som egner seg godt til reise. Det er et par lange kjoler som kan brukes på dagtid, og stæsjes for kveldsbruk. Men nå ligger de altså i skittentøyskurven (deadliner kommer før klesvask her i huset). Dessuten er det hutrende kaldt i Danmark, og da blir jeg helt satt ut. 90 prosent av min garderobe består nemlig av sommerklær.

Hvor kaldt er egentlig null grader? Må man ha strømpebukse under kjolen? Holder det med en fuskepels? Må jeg ha hansker? Fy søren, så elendig jeg er på kaldt klima. Det er en grunn til at jeg bor i Spania.

Strømpebukse trenger man ikke i Spania, så jeg har spurtet til Kinabutikke for å kjøpe et par. Jeg håper det holder med 15 denier i Norden.
Strømpebukse trenger man ikke i Spania, så jeg har spurtet til Kinabutikken for å kjøpe et par. Jeg håper det holder med 15 denier i Norden.

I Australia lærte jeg av en kollega at det er ok å bruke joggesko til kjole. Det hadde ikke jeg fått med meg, for her i sør-Europa går kvinnene til nøds i joggesko når de skal trene. Men nå skal jeg teste den sporty, skandinaviske stilen. Jeg må bare kjøpe meg et par joggesko først. Et par som ikke er til løping, for de jeg har er så langt unna lekre det lar seg gjøre. Hva bruker dere når dere skal se bra ut, gå ut og spise, og samtidig kunne vandre kilometervis innimellom?Puh, det er et slit å pakke…

En ting jeg er veldig god på derimot er å begrense meg. Jeg reiser helst kun med håndbagasje, ettersom det er tid å spare på sånt. Også risikerer man ikke å miste bagasjen (Grrrr. Tett flybytte på Charles de Gaulle). Det betyr at for en langhelg pakker jeg kun det strengt nødvendige: En bukse, en kjole, to topper, undertøy for tre dager og toalettsaker i miniatyr.

Sånn ser min ferdigpakkede koffert ut. Masse plass til innkjøp underveis!
Sånn ser min ferdigpakkede koffert ut. Masse plass til innkjøp underveis!

Jeg pakker ikke for noen uforutsette eventualiteter, slik jeg pleide å gjøre før jeg reiste for å jobbe. Skulle jeg komme til å søle eller revne noe får jeg heller kjøpe nytt. Planen er nemlig å ha nok rom i håndbagasjen til å stappe kameraet nedi når jeg går ombord i flyet, og å ha litt plass til julepresanger på veien tilbake. Det er optimistisk, jeg vet det.