Alt mitt er ditt, er det noe som heter. Men det er ikke så lekkert når det dreier seg om svetten, solkremen og tankene til den fremmede som ligger på solsenga ved siden av deg. Her er fem ideer for deg som vil tenke utenfor boksen (les charterkatalogene).

London – deilig storby

London er herlig om sommeren, og det er som om storbyen puster med magen og byr på en annen side av seg selv enn den vi oppdager på langweekend om våren og høsten. Når den britiske sola skinner, er det ingenting som er koseligere enn å vandre langs de gamle kanalene som fortsatt finnes i metropolen. En hyggelig tur på cirka en time er fra Little Venice (nær Paddington) til Camden Lock (der verdens største vin -og spritfabrikk engang lå).

Reise_juli_London
Little Venice er full av gamle kanalbåter. Noen har marked på dekk! Foto: havaianas

Mine storbytips i London

Kenya – vill ferd

Safari er magisk. Jeg vil påstå at å møte dyrene på deres egne premisser i deres terreng gjør noe med deg som menneske. Det gjør deg større innvendig, og samtidig så ydmyk at du blir smertelig klar over hvor små vi er i universet. Juli er en tørr måned i safariland, og derfor er det lettere å se dyr som søker etter de få vannhullene som finnes. Det er også det beste tidspunktet for å se den store migrasjonen, og Kenya er stedet å være i juli når over én million gnuer krysser elveleiene i  Maasai Mara.

Reise_juli_safari2
Finnes det noe bedre enn å besøke savannens dyr i deres rette element? Neppe!

Bali – drømmeøya

Mens store deler av Asia har regntid når vi har sommer i Norge, kommer regntiden til Bali først i november. I juli har øya et deilig klima med dagstemperaturer på opp til 27 grader. Om du vil bade i Nusa Dua, shoppe i Seminyak eller være spirituell i Ubud, velger du selv. Selv testet jeg verdens beste massasje da jeg var der, og også verdens verste.

Bali_Ubud_05
Puri Wulandari er et herlig hotell i Ubud for deg som vil har ro.

California – tog for voksne

Her er temperaturen nokså lik Middelhavsklimaet, men med Stillehavets deilige bris. Inga tipser om vintoget hun tok gjennom Napa Valley, og før eller etter kan du kanskje oppleve Statenes eldste og høyeste trær i majestetiske Redwood National Park.

Inga-wine-train
Inga smaker på viner produsert langs toglinjen.

Madeira – Atlanterens hage

Langt ute i Atlanteren ligger det en øy og er så vakker, så vakker. De gamle vannveiene på øya, de såkalte levadaene, sørger for å transportere vann dit det trengs. Resultatet er en frodig øy som alltid ser ut som om den strutter av vår. I gamle dager kom den engelske fiffen hit for å får orden på astma og andre ondter, og det elegante Reid’s Palace Hotel er fortsatt et sted der du kan nyte en tradisjonell afternoon tea på britisk vis. Da jeg var der, fikk jeg beskjed om å røre ut sukkeret i teen i følgende bevelgelser: fra klokka tolv til klokka seks, fremfor i en vill tornado som støyer i tesalongen.

Reise_juli_madeira
Så frodig er det på Madeira. Året rundt!