I dag introduserer vi en ny type innlegg her på Bortebest.no. På en søndag kan det være greit med litt ekstra lesestoff, og en viktig del av jobben vår som reisejournalister er å holde oss oppdaterte på reisenytt fra den store verden. Det betyr at vi bruker mer tid enn det som muligens er forsvarlig i løpet av en arbeidsdag på å lese om himmelske hotell, kule basseng, fete barer og digge strender.

Det er selvsagt ikke til å unngå at researchen vår fyrer opp under reiselysten her vi sitter og dundrer løs på tastaturet. Vi håper å smitte deg!

Her er ukas fem heftigste nyheter

#1 – Sommerferien er snart utsolgt!

Mallorca_01
Vi skjønner godt at Mallorca er populær! Fra venstre sitter fotograf og tekniker Fran, deretter vår dj Erik, så Lena. Vibeke og jeg på hver vår side av treet.

Bortebest har tatt en prat med charteroperatørene, og tallene deres sier noe om hvor desperate vi nordmenn er etter sol og sommer.

Ving melder om at over seks av ti seter er solgt, og det er Mallorca som er sommerens store chartervinner.

Apollo har også allerede solgt 7 av 10 reiser, og hos dem er det Kreta som er mest populær.

Star Tour melder om at de mest populære destinasjonene kun har 30 prosent ledige plasser, og at det er retroklassikerne Spania, Hellas og Italia som er mest populære.

 

#2 – Cuba åpner opp

Nå flyr ikke bare artistene og politikerne som reiser til Cuba. Den 4. mai kjørte Karl Lagerfeld for Chanel sitt første show på paradegaten Paseo del Prado i Havanna. På første rad satt blant journalist Suzy Menkes for Vogue, skuespiller Tilda Swinton og modell Gisele Bündchen iført beret, og kjølte seg ned med like vifter. Eksilcubanere over hele verden er ikke begeistret og mener Chanel legger seg på kne for diktaturet. Det hele ble ikke bedre av at Fidel Castros barnebarn, Antonio, hvis mor skal bo i Spania, var en av modellene. «Han har ikke en gang utseende med seg», sier kritikerne på nettstedet til den kjente opposisjonsbloggeren Yusnaby.com Dette bidrar til å gi regimet legitimitet, sier andre. Vi i Bortebest.no er sikre på at PR-en som Chanel fikk med showet er massiv, men ikke udelt positiv. Men for de som står i kø for å få sin månedlige rasjon ris og fem egg betyr showet absolutt ingenting akkurat nå.

Che-nel
Nå vil sosialistene på Cuba ha Chanel-lue.

#3 – Eksotisk tissepause

Alle som har reist til eksotiske breddegrader, vet at toalettfasilitetene ikke alltid er innbydende. Lonely Planet har lagd denne oversikten som får oss til å trekke på smilebåndet:)

krafla_toalett_MarcoStupan
Dette toalettet finner du på Island. Foto: Marco Stupan

#4 Kjøp Princes karibiske perle

Har du 12 millioner dollar til overs, kan du kjøpe feriehuset til Prince på den karibiske øyperlen Providenciales, som ligger i øygruppen Turks & Caicos. Her må du se langt etter lilla regn! Da stjernen døde den 21. april kom det som et sjokk på hele verden, ettersom han bare var 55 år gammel. Han har etterlatt seg dette lekre feriehuset med ti soverom, to private strender, tennisbane og et eget hus for de ansatte.

Reisenyheter_Prince
Kilde: Daily Mail

#5 Pilegrimsferd i Spania

Akkurat nå, søndag den 15. mai, er en av Europas største pilegrimsferder underveis lengst sør i Spania. Det er et spektakulært skue, der over en million deltagere tar seg frem med hest og kjerre til den bittelille byen El Rocio i Andalucia. Vi er så heldige å ha en utsendt fotograf som har fanget den unike stemningen for oss:

El Rocio_01
Støv til frokost, lunsj og middag. Foto: Spencer Montero

Se flere fantastiske bilder fra pilegrimsferden til El Rocio: På sporet av en jomfru