Zanzibars beste vannhull

Zanzibar Vanhull
På Zanzibar finner du stemningsfulle vannhull der britene har drukket sin g&t siden 1888.

Zanzibars beste G&T

Du trodde kanskje at vannhull på det afrikanske kontinentet kun handlet om safariopplevelser? Ikke på Zanzibar. Øya fungerer som en slags after-safari. Et sted der du skal vende tilbake fra dyrerikets magiske opplevelser til jorden. Støvet som har sneket seg inn mellom hårstrå og utenkelige, kroppslige avkroker vaskes vekk av det Indiske Hav. Zanzibar er alle safarifareres gulrot. For lite smaker så godt når man er sliten, og i tillegg kanskje høydesyk etter å ha nådd toppen av Kilimanjaro, som vissheten om at det finnes en øy omkranset av de deiligste strender som venter på deg.

Klar for romantikk? Rett utenfor Stonetown ligger verdens mest romantiske øy!

Du bare vet at du venter på noe godt når himmelen tar denne kappen på.
Du bare vet at du venter på noe godt når himmelen tar denne kappen på.

Drink med utsikt

Jeg har ikke peiling på hvilke vannhull savannens firbente majesteter foretrekker. Men for meg er Africa House i Stonetown et førstevalg. Her har britene drukket sin Gin & Tonic siden 1888, og det er lite som slår blåtimen herfra. Stedet er en favoritt blant turister, men likevel er stedets stemning intakt takket være autentisk interiør og en helt egen atmosfære. Faller du for fristelsen og bestiller litt flere drinker enn orienteringsevnen tåler, er det godt å vite at det finnes rom til leie.

En liten, forfriskende cocktail egner seg bra som sundowner på
En liten, forfriskende cocktail egner seg bra som sundowner på

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Ocean Club Marbella

Dekadent og deilig. Ocean Club ligger en champagnekorksprett unna Marbella, og her...
Les mer