God tapas, shopping og vin. Her er vår miniguide til Marbella.

Følger du Bortebest.no på Instagram, har du kanskje lagt merke til at vi har begynt å lage Instagram stories? Og da så du kanskje bildene, videoene og tipsene fra Marbella? Hvis ikke, så får du dem her.

  1. Spis frityrstekt sjømat – gjerne kalt fritura malagueña – på en chiringuito på stranden. Eller prøv espetos de sardinas (sardinspyd), som er typisk i området.
  2. Vandre i de små gatene i gamlebyen og studer flisearbeidet og de utallige blomsterkrukkene som er hengt opp langs vegger og vinduer.
  3. Drikk tinto de verano (rødvin med mineralvann eller sitronbrus) på El Bordon (adresse: Calle Pantaleon 4 i gamlebyen). Her er det levende flamenco inne i mellom. Ikke lett å finne slike steder.
  4. Spis salmorejo (tomat- og brødpuré med kokt egg og skinke) og oksehalekroketter på baren Sidrería Paca. Så godt at jeg gikk rett hjem og googlet oppskrifter. Adresse: Calle Peral, 16, Marbella
  5. Gå på shopping i de mange hippie chic-butikkene som selger lette, flagrende sommerkaftaner, sandaler med store stener og fargesterkt juggel. Sjekk for eksempel butikken Carolina (adresse: Calle Estación 6) der eieren med samme navn, selger lette, lette bohemske bomullsplagg. Er du mer av et luksusdyr, vil du ikke bli skuffet. I denne byen kan du kjøpe alt fra Tom Ford til Agent Provocateur.

PS: Den 15. juni er det Verdens tapasdag. Les mer om hvordan dagen feires i Norge her »»

Marbella_02
Det er mange av disse hippie dippie-butikkene i Marbella. Hvite bomullsklær er et must i varmen i Andalucía. Fine er de også.

KJAPPE FAKTA OM MARBELLA

Nærmeste flyplass: Málaga, vel en times kjøring unna. Det går busser derfra til Marbella.
Antall innbyggere: 140 473
Nett: www.marbellaexclusive.com

Bli med på photoshoot på ville og luksuriøse Ocean Beach i Marbella »»