Herlige steder i Marbella

Bortebest.no Vibeke Montero Inga R Holst
EN HARD DAG PÅ JOBB: Vi diskuterer hva vi skal fortelle om på bloggen mens vi spiser is i Marbella, Spania.
God tapas, shopping og vin. Her er vår miniguide til Marbella, en knapp times kjøring fra flyplassen i Málaga.

God tapas, shopping og vin. Her er vår miniguide til Marbella.

Følger du Bortebest.no på Instagram, har du kanskje lagt merke til at vi har begynt å lage Instagram stories? Og da så du kanskje bildene, videoene og tipsene fra Marbella? Hvis ikke, så får du dem her.

  1. Spis frityrstekt sjømat – gjerne kalt fritura malagueña – på en chiringuito på stranden. Eller prøv espetos de sardinas (sardinspyd), som er typisk i området.
  2. Vandre i de små gatene i gamlebyen og studer flisearbeidet og de utallige blomsterkrukkene som er hengt opp langs vegger og vinduer.
  3. Drikk tinto de verano (rødvin med mineralvann eller sitronbrus) på El Bordon (adresse: Calle Pantaleon 4 i gamlebyen). Her er det levende flamenco inne i mellom. Ikke lett å finne slike steder.
  4. Spis salmorejo (tomat- og brødpuré med kokt egg og skinke) og oksehalekroketter på baren Sidrería Paca. Så godt at jeg gikk rett hjem og googlet oppskrifter. Adresse: Calle Peral, 16, Marbella
  5. Gå på shopping i de mange hippie chic-butikkene som selger lette, flagrende sommerkaftaner, sandaler med store stener og fargesterkt juggel. Sjekk for eksempel butikken Carolina (adresse: Calle Estación 6) der eieren med samme navn, selger lette, lette bohemske bomullsplagg. Er du mer av et luksusdyr, vil du ikke bli skuffet. I denne byen kan du kjøpe alt fra Tom Ford til Agent Provocateur.

PS: Den 15. juni er det Verdens tapasdag. Les mer om hvordan dagen feires i Norge her »»

Marbella_02
Det er mange av disse hippie dippie-butikkene i Marbella. Hvite bomullsklær er et must i varmen i Andalucía. Fine er de også.

KJAPPE FAKTA OM MARBELLA

Nærmeste flyplass: Málaga, vel en times kjøring unna. Det går busser derfra til Marbella.
Antall innbyggere: 140 473
Nett: www.marbellaexclusive.com

Bli med på photoshoot på ville og luksuriøse Ocean Beach i Marbella »»

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, , , , ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

5 romantiske ting å gjøre i Roma

Spis is og se romantiske historiske steder i den evige stad, Roma....
Les Mer