Verdens beste reisetips?

hotellsafe
Reisetips for idioter - ja, for jeg er dessverre en av de kronidiotene som har glemt passet i hotellsafen. Men aldri mer!

Reisetipset alle bør kunne

Beklager dårlig bilde, men dette er – etter min ydmyke mening – det beste reisetipset jeg noensinne har fått. Ingenting er kjedeligere enn å glemme passet  i hotellsafen, og ikke oppdage det før du er på flyplassen og det er for sent å hente det. Den febrilske letingen i vesken når man nærmer seg innsjekkingsskranken er nok til å gi permanente stressrynker i pannen.

Dette tipset fikk jeg av kabinpersonalet ombord i Finnairs fly til Japan, og det er like enkelt som det er smart:

Du legger den ene skoen din inn i safen sammen med passet. Da merker du garantert at noe mangler når du skal ut av hotelldøren neste morgen!

Lurt, ikke sant?

Reisetips du klarer deg uten, men som jeg sverger til

Andre reisetips jeg sverger til er å alltid reise i svarte klær (da skjules søl og svetteringer), også skal jeg innrømme at jeg er såpass gammeldags at jeg alltid veksler inn litt kontanter slik at jeg har lokal valuta ved ankomst. Det er underlig hvordan man plutselig trenger penger, gjerne bare småpenger, før man finner en minibank. Det kan være for å betale drosjen, for å tipse den hotellansatte som bar kofferten din til rommet eller for å hente en bagasjetralle på flyplassen.

Les også: Bli et reisegeni fra A til Å

Hva er ditt beste reisetips?

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
More from Vibeke Montero

Trump får passet sitt påskrevet

Hurra for smarte reklamekampanjer! Emirates lanserer ny kampanje: #makeflyinggreatagain
Les mer