Reisetipset alle bør kunne

Beklager dårlig bilde, men dette er – etter min ydmyke mening – det beste reisetipset jeg noensinne har fått. Ingenting er kjedeligere enn å glemme passet  i hotellsafen, og ikke oppdage det før du er på flyplassen og det er for sent å hente det. Den febrilske letingen i vesken når man nærmer seg innsjekkingsskranken er nok til å gi permanente stressrynker i pannen.

Dette tipset fikk jeg av kabinpersonalet ombord i Finnairs fly til Japan, og det er like enkelt som det er smart:

Du legger den ene skoen din inn i safen sammen med passet. Da merker du garantert at noe mangler når du skal ut av hotelldøren neste morgen!

Lurt, ikke sant?

Reisetips du klarer deg uten, men som jeg sverger til

Andre reisetips jeg sverger til er å alltid reise i svarte klær (da skjules søl og svetteringer), også skal jeg innrømme at jeg er såpass gammeldags at jeg alltid veksler inn litt kontanter slik at jeg har lokal valuta ved ankomst. Det er underlig hvordan man plutselig trenger penger, gjerne bare småpenger, før man finner en minibank. Det kan være for å betale drosjen, for å tipse den hotellansatte som bar kofferten din til rommet eller for å hente en bagasjetralle på flyplassen.

Les også: Bli et reisegeni fra A til Å

Hva er ditt beste reisetips?