Spis godt i Taormina

Taormina restaurant pizza 03 1050x809 - Spis godt i Taormina
Pizzalykke med pærer, gorgonzola, valnøtter og ruccola på Villa Zuccaro.

Italienske måltider er en fest. Ikke bare for ganen, men for hele sanseapparatet. Men det kan være vanskelig å velge restaurant, for det ser jo så koselig ut overalt.

3 tips til deg som vil spise godt og rimelig i Taormina

1. Pizzeria Villa Zuccaro

Taormina restaurant pizza 02 431x600 - Spis godt i Taormina

Hele 39 pizzavarianter krever sin kokk.

Et fantastisk pizzeria med hele 39 varianter på menyen. Jeg valgte en variant med pære og gorgonzola. God husvin, og avslappet atmosfære i et vakkert, gammelt palass. Dette er et populært sted blant både lokalbefolkningen og turister, så bestill gjerne bord i forkant. Pizzaelsker? Her blir du garantert ikke skuffet!

Taormina restaurant pizza 600x418 - Spis godt i Taormina

Man er aldri for mett for en tiramisu til dessert! Villa Zuccaro leverer. 

Adresse

2. Rosso Peperoncino

Her har jeg både spist og deltatt på matlagingskurs, og begge deler var en flott opplevelse preget av ferske råvarer (som vi handlet inn på markedet i forkant av kurset). Forvent typisk, italiensk husmannskost som hjemmelaget makaroni og sauser som får putre i timesvis slik at smakene virkelig får satt seg. Hvis det er sesong for squashblomster, så gå ikke glipp av ricottafylte “fiori di zucca” som de heter på italiensk.

sicilia_food-01

VOKSENOPPLÆRING: Zucchinien friteres med kjærlig hånd. Fred Williams, Widget Williams, Armistad Willliams og Kate Williams, alle fra USA, gjør som lærer Nicoloi Presti sier. Foto: Fran Fernandez

Les mer om matlagingskurset her

Adresse: Via Sacramento 2

3. Il Delfino

Taormina restaurant IlDelfino 335x600 - Spis godt i Taormina

Skål – for italiensk matlykke på Il Delfino – med havet i bakgrunnen.

Jeg er en sucker for sjømat, og hvis jeg i tillegg kan sitte på en romantisk restaurant og lytte til lyden av havet mens jeg spiser, er lykken så og si komplett. Litt vin i glasset, og godt selskap, så er vi der.

Il Delfino er min absolutte favoritt på lista, og det er synd at mange av turistene som besøker Taormina ikke engang vet om Taormina Mare. Det er kystalibiet til fjellandsbyen. Du kommer deg raskt ned fra Taormina til Taormina Mare med en taubane som tar 2 minutter og som går hvert kvarter. Prisen er 30 euro for et ukespass, eller 3 euro for en enveisbillett.

Taormina hotell8 600x405 - Spis godt i Taormina

Så vakkert er det i Taormina Mare på dagtid.

Taormina_hotell2

Og så flott er utsikten fra Il Delfino på kveldstid. Sukk.

Jeg spiste flere ganger på Il Delfino, og måtte selvfølgelig prøve klassikeren linguine alle vongole. Den skuffet ikke, for å si det sånn. Her er det først og fremst mat fra havet som gjelder, og du kan glede deg til store smaksopplevelser i fantastiske omgivelser til hyggelige priser.

Adresse

PS: Etter all denne maten, trenger du kanskje denne guiden: HVORDAN KJØPE BIKINI I ITALIA 😉

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *