Spa for elefanter

De barnevennlige opplevelsene står i kø på Elephant Hills et par timer nord for Phuket, skjønt macheter med sylskarpe blad får det til å gå kaldt nedover ryggen til oss foreldre. Mattis og Siena derimot, synes det er spennende. Det er de som skal tilberede elefantmåltidet og håndservere vannmelon, sukkerrør, mango og banan til de enorme dyrene. Men det går ikke fort nok. Elefantene er utålmodige og vikler snablene innimellom barnas armer.

-Uæææh, hyler Siena, og rygger flere meter bakover. Macheter og snabler, det er mye å holde styr på for niåringen.

Mattis elsker de enorme dyrene, og eksperimenterer med hvor langt inn i snabelen man kan dytte maten. Festlig.
Mattis elsker de enorme dyrene, og eksperimenterer med hvor langt inn i snabelen man kan dytte maten. Festlig.

Mattis, som er den fødte skøyer, stapper mangoen inn i elefantens nesebor. Med vilje, så klart. Resultatet er at steinen nyses i retur, badet i snørr og gul fruktguffe. Sånt blir det latterkrampe av. Det er kanskje like greit at det venter et bad etter måltidet? Latterhikstene sitter også løst når en av elefantene, den digre Tor Por, bestemmer seg for å gjøre fra seg i rause mengder. Det skjer nemlig mens hun ligger på siden og blir skrubbet med kokosfiber av barna, som for lengst har glemt at de egentlig var litt redde i begynnelsen.

– Denne elefanten her trenger pottetrening, hikster Mattis, og er ganske fornøyd med dagens arbeidsinnsats.

Elefantene på Elephant Hills brukes ikke til riding. De nyter tilværelsen med kongelig oppvartning.
Elefantene på Elephant Hills brukes ikke til riding. De nyter derimot tilværelsen med kongelig oppvartning.

Elephant Hills – Midt i jungelen et par timer nord for Phuket ligger denne campen der luksustelt setter standarden. Vi er i Khao Sok, som er den største regnskogen i Thailand. På dagtid kan man velge blant aktiviteter som elefantmating, kanopadling og en tur til den lekre innsjøen Cheow Larn Lake, der kalksteinsklipper stikker dramatisk opp av det smaragdgrønne vannet. Om kvelden spiser du deilig, thailandsk mat og nyter jungelens egen symfoni der du sitter omhyllet av trær på alle kanter.

Dette gjør du med barna i Bangkok