5 matbutikker i Brooklyn

Mast-Brothers-Adriana-Lopez
Lokalene er lekre, klientellet like pent og sjokoladen som er laget på stedet, er fantastisk. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu
Ta et lite jafs av Brooklyn!

Fra et kvartal dufter det sjokolade, mens fra neste kvartal lover lukten av malt at du vil kunne få et glass øl. I Brooklyn, New York brygges, kokes, syltes og bakes det. Folk tar opp gammelt håndverk og starter sjokoladefabrikker, spritdestillerier, bakerier, ysterier og bryggerier. Jeg blir ordentlig inspirert av gründerspiriten, og ikke minst stappmett. Og fornøyd, for i disse gatene handler kaloriene om kvalitet. Mye av det som lages og selges her er verdt å bli feit for. Her er fem små butikker du bør sjekke ut om du befinner deg i området. Men du vil garantert finne andre, for her dukker det opp noe nytt hver dag.

PS: Vil du ha flørtevipper? Bli med Vibeke på salong på Manhattan.

Hva? Dette er bare min første smaksprøve! Har noen sagt noe annet?
Hva? Dette er bare min første smaksprøve! Har noen sagt noe annet?

MAST BROTHERS
 Du trenger ikke kart for å finne frem til Mast-brødrenes vakkert innredede sjokoladefabrikk på North 3rd Street, det er bare å følge duften av kakao, som sprer seg over hele Brooklyn.
www.mastbrothers.com

FOUR & TWENTY BLACKBIRDS
 Emily og Melissa Elsen lærte å bake av mor, bestemor og tanter hjemme i bondedelstaten South Dakota. Når de omsider havnet i samme by, satte de i gang å bake pai med lavendel, blåbær, rabarbra, mint og alt de finner av ingredienser i nærmiljøet. Koselig sted.
www.birdsblack.com

BEDFORD CHEESE SHOP
 Fantastisk osteforretning som også selger sjokolade, godteri, kjeks og andre delikatesser.
www.bedfordcheeseshop.com

 

Denne ostebutikken er så bra at den også har blitt anbefalt i Vogue. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu
Denne ostebutikken er så bra at den også har blitt anbefalt i Vogue. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu

 

WHISK
Fine og fargerike redskaper til kjøkkenet, inklusive nydelige kjøkkenhåndklær.
www.whisknyc.com

 

På Whisk får du kjøkkenhåndklær med viktige Brooklyn-adresser, inkludert Spike Lees- trykket på. Jeg fikk et i gave av fotograf Adriana og det ser skikkelig kult ut.
På Whisk får du kjøkkenhåndklær med viktige Brooklyn-adresser, inkludert Spike Lees- trykket på. Jeg fikk et i gave av fotograf Adriana og det ser skikkelig kult ut. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu

 

GOURMET GUILD WILLIAMSBURG
Her får du godteri fra Brooklyn Hard Candy, Liddabit Sweets og mange andre produsenter av søtsaker. Selvfølgelig har forretningen andre varer også. www.gourmetguildusa.com

Møt parfymemaker Anne McClain som har startet sin egen parfymebutikk i Brooklyn

FOTO: Adriana Lopez Sanfeliu / Adrianalopezsanfeliu.com

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, , , ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Ilses kurbad

Elsker du Ilse Jakobsens støvler? Nå har skaperen av de gode støvlene...
Les Mer