Jeg elsker cocktails! De er utelivets smykkestener. Små kunstverk av flytende lykke som kaster en helt egen glans over et barbesøk. At jeg ikke har skrevet om The American Bar i London før, er ren, skjær forglemmelse. Men bedre sent enn aldri!

Verdens beste bar

The American Bar ble kåret til verdens beste bar i 2017. Det er en gjev tittel, og jeg kan bare skrive under og si at det er velfortjent.

(Her er forresten den komplette listen – i tilfelle du er spesielt interessert)

For ikke bare er dette en virkelig gammel bar (129 år) – der stemningen sitter i veggene – det er også en topp moderne bar som tar mixologi til nye nivåer.

The American Bar
Cocktailene på The American Bar er vakre som edelstener.

Bar med historie

Slapp helt av, jeg skal ikke komme med en lang, historisk utredning, men det er verdt å vite hvorfor det heter «The American Bar». Det er nemlig fordi amerikanerne startet trenden med å mikse cocktails, og denne kunnskapen ble tatt med seg tilbake over Atlanteren av ferierende briter.

Siden The American Bar åpnet i luksuriøse Hotel Savoy for 129 år siden, har emblematiske bartendere styrt i baren. Som Ada Coleman (kvinnen bak den legendariske cocktailen Hanky Panky – mer om den senere) og Harry Craddock. Han skrev «The Savoy Cocktail Book», som fortsatt er som en Bibel for bartendere som utdanner seg i dag.

I videoen nedenfor kan du bli med inn på The American Bar:

 

Da jeg overnattet på Savoy – det er nå tre år siden – var jeg i The American Bar for å intervjue hotellets manager for bærekraftig drift, Debra Patterson. Ettersom jeg var på jobb, tok jeg meg en kopp Earl Grey-te under intervjuet, men jeg rakk å la meg friste av barmenyen og bestemte meg kjapt for hva jeg skulle bestille samme kveld. Hva er vel bedre enn en liten aperitiff før middag når man er på storbybesøk?

Anyone for Hanky Panky?

Valget mitt falt på en klassisk «Hanky Panky«, og den falt i smak. Det er alltid spennende å teste nye cocktailer, for man vet aldri helt hva man kan forvente.

Her får du oppskriften på «Hanky Panky» – som er en nokså bitter affære. Akkurat som jeg liker det.

DYRE DRINKER

På The American Bar er det nå bartenderen Erik Lorincz som har full kontroll, og han nøyer seg ikke med å servere gamle klassikere. På The American Bar kan du gå på oppdagelsesferd med smaksløkene, og hvem vet, kanskje finner du en ny favoritt! Prisene er selvsagt over gjennomsnittet – det er tross alt The Savoy vi snakker om, men ca. 20 pund for en cocktail må være lov når man slår ut håret.

Er du i besittelse av en langt tykkere lommebok enn gjennomsnittet, vil du kanskje unne deg en «vintage cocktail»? Her henter bartenderen frem de vellagrede godsakene før han mikser i vei. Den rimeligste koster 100 pund, den dyreste 5000 pund! Om det er verdt det? Ikke spør meg. Jeg er en enkel reiseblogger og nøyde meg med sprit fra hylla. Men uansett hvilken drink du velger, så kan du være sikker på at et besøk på The American Bar er like hyggelig som det er ærverdig.

Jeg hadde kort vei opp til rommet mitt, bare en kort svipp i den røde heisen som sies å være en av Londons eldste. Deilig å fiffe seg litt innimellom:)

Hotel_Savoy_London_05
Speilfi i en av Londons eldste heiser.

Vil du ha flere av mine Londontips? Her er mine favorittsteder!