Å finne et billig hotell i London kan virke helt håpløst. Særlig hvis du har lyst på et fint hotell i et godt og sentralt område. Tro meg, jeg har prøvd mange ganger. Det har stort sett resultert i dårlig søvn på shabby hotell med slitne vegg til vegg-tepper og trist frokostlokale i kjelleren der jeg serveres utvannet juice og papp-eggerøre. Men den som leter, hun finner!

Nå kan du også slutte å lete, for The Pilgrm er svaret.

entrance hotel london
SAFIRBLÅ VELKOMST: Magefølelsen hvisker at det skjuler seg noe fint bak denne fasaden, eller hva?

Billig hotell i Paddington, London

The Pilgrm ligger et par meter fra hovedinngangen til Paddington Station. Heathrow Express går direkte hit, og bruker bare 15 min fra flyplassen. Fra Paddington kan du toge videre vestover i England, som f.eks til vakre Bath eller sjarmerende Cornwall. Men tilbake til hotellet som denne saken handler om. Beklager, men jeg blir fort revet med når jeg begynner å snakke om England…

Billig hotell i London: The Pilgrm
Rommene er ikke store – men desto mer forseggjorte. Mange små detaljer gjør oppholdet ekstra behagelig.

Funksjonelle rom

Alle som har reist litt, vet at store byer har små hotellrom. London er inget unntak, så klart. På The Pilgrm er rommene inndelt i small, medium og large, men alle er funksjonelle. Man merker at det er en hjerne bak innredningen – og ikke til forkleinelse for noen, men jeg tipper at den hjernen tilhører en kvinne. Det står vann på rommet, det er god, flatterende og behagelig belysning, sengene er ekstremt komfortable og det er både paraply og bluetooth-høyttaler tilgjengelig. TV og hårføner også. I tillegg får man en liten linpose som man kan ta med seg det økologiske såpestykket i når man sjekker ut. Inget svinn. Og takk og lov – det er dør mellom toalett og soverom. Jeg synes altfor mange moderne hotell kaster seg over den veggløse trenden med fullt innsyn. Hvem ønsker seg egentlig det? Ikke jeg i hvertfall.

hotell med spiskammers i gangen
Det er ikke minibar på rommet, men i hver etasje finner du et spiskammers kalt The Pantry, der du kan brygge deg en nydelig cuppa.
Billig hotell med kule sykler du kan låne.
The Pilgrm har to kule utlånssykler til sine gjester. Gratis! De er fra trendy Temple, og er skapt for å vare. Bærekraft i praksis. Hyde Park ligger 5 minutter unna – og er perfekt for en sykkeltur.

Billig går ikke på kompromiss med kvalitet

En «good deal» for meg er når man føler at man får mye for pengene, og det gjør jeg definitivt på The Pilgrm. Alt jeg ser, gjør og smaker på dette hotellet er av høy kvalitet, inkludert servicen. Glem dårlig filterkaffe til frokosten. Da må du gå på et overpriset kjedehotell. Juicen er ferskpresset, og eggene er fra lykkelige, frittgående høner. På veggene henger det inspirerende kunst, og de frodige, grønne plantene vannes med kjærlighet. Med én gang jeg gikk inn i det lekre resepsjonsområdet følte jeg meg hjemme. Det er ikke alle hotell som får frem den følelsen.

Hvis gulv kunne snakke

Alle kan bygge nye, billige hoteller og plassere dem i usjarmerende, industriområder utenfor sentrum. Se bare på hotellkjeder som Ibis og hotelF1. Men hvor er sjarmen? The Pilgrm består av flere vinger av den samme klassiske, viktorianske bygården. Mange av rommene har utsikt over et stykke London du kjenner igjen fra Charles Dickens. Gammelt treverk og arktitektoniske skatter er bevart – ikke bare i fellesrommene, men også i rom og korridorer. Om sommeren kan man spise frokost ute på en balkong, og følge med på det myldrende Londonlivet nedenfor. Hotellet ligger i gåavstand til Notting Hill og Hyde Park, og nærmeste tube station er Paddington.

Pris: fra £179 for et dobbeltrom per natt (uten frokost)

Psst: Skulle The Pilgrm være fullt, så er The Z Hotel Gloucester Place et godt alternativ!