sponset innlegg

Aleneferie for voksne

Det er ikke bare ryggsekkungdom som vil oppdage verden på egen hånd. Voksne kvinner og menn har for lengst kastet seg på opplevelsestrenden, og få nyter friheten med større smil om munnen.

Reise alene – sammen

Å reise mutters alene kan være skummelt, særlig med tanke på sykdom og generell trygghet. Derfor er gruppereiser et fantastisk kompromiss. Du reiser alene, sammen med andre som også reiser alene.

Felles reisedrøm

Selv har jeg deltatt på mange spektakulære gruppereiser gjennom årene, blant annet til Kroatia og Korsika, og alle har vært forskjellige. Ikke bare på grunn av at destinasjonene har vært ulike, men fordi hver reise formes av deltakerne. Og det er jo nettopp dette som gjør gruppereiser til noe helt unikt! Muligheten til å bli kjent med andre, spennende mennesker. Magien som oppstår når du lever ut din egen drøm, sammen med andre som har samme drøm. Kan det bli bedre?


5 grunner til å reise (nesten) alene

#1 Det er tryggere enn du tror

Å reise alene gjør deg sårbar. Men det er merkelig med det; folk flest er vennlige og hjelpsomme, uansett om du er i Frankrike uten å kunne et ord fransk, eller i indre Uganda. Deltar du på en gruppereise, vil du dessuten alltid ha en reiseleder og et nettverk dersom noe skulle gå galt.

 #2 Bli kjent

Når du reiser med venner begrenser du deg gjerne til deres selskap. Reiser du alene, vil du oppsøke andres selskap. Forvent magiske møter, nye vennskap og ikke minst, du kan være deg selv!

Olivenreiser__SriLanka_03
Taina (55) reiste til Sri Lanka med Olivenreiser: «Vi dro som fremmede, og kom hjem som nye venner».

Vi har snakket med Taina Tuulia Laakkonen (55 år), som bestemte seg for å bli med på Olivenreisers sykkeltur til Sri Lanka. Hun fortalte følgende:

 

– Møte med mennesker er viktig for meg, og fra sykkelsetet ser man så mye mer, kommer nærmere på folket og deres hverdag. Jeg var egentlig ikke forberedt på at naturen skulle være så fantastisk vakker. Fellesskapet fungerte veldig bra. Vi reiste på ferie som fremmede, og kom hjem som venner. Reiseruten var interessant med både tradisjonelle fiskelandsbyer, utallige små livlige byer, fjellområder og ikke minst all bosetning langs sykkelveiene med masse blide mennesker.

#3 Lev ut din drøm!

Drømmer du om vinsmaking i Italia, eller å kjøre cabriolet i Havana? Det finnes garantert en gruppereise for deg! Det er nemlig ingen tvil om at opplevelsene blir større når man deler dem med andre.

Hvis ikke bestevenninnen din deler samme drøm som deg, så husk at bare du bestemmer hvordan du skal krydre ditt eget liv. Lev ut drømmen!

Olivenreiser__Cuba_01
Turid (70) har drømt om Cuba i hele sitt liv. Med Olivenreiser gikk drømmen i oppfyllelse.

Turid Holm Knudsen (70 år) reiste med en venninne og hennes mann på innholdsrik tur til Cuba og sier følgende:

–  Det å reise aleine uten ektefelle eller samboer var ikke noe problem i det hele tatt i vår gruppe. Jeg følte meg aldri som 5.hjul på vogna og vil ikke ha betenkeligheter med å ta en tur til, evt. helt aleine, dersom jeg ikke får med meg samboeren min.

Jeg er kjempefornøyd. Jeg har opplevd Cuba som har vært min drøm i årevis. Jeg føler at jeg har vært på en kulturell reise i rom og tid. Det betyr at jeg har opplevd folket, vennligheten deres, sangen og musikken deres. Til tross for mye fattigdom, virka de fornøyde. Jeg har sett mye, vært på båttur og kjørt cabriolet i Havanna. Vi har spist hos kjempehyggelige mennesker. Det står respekt av de som har laga mat under kummerlige arbeidsforhold på sine kjøkken.

Vi spiste helstekt gris og mye annen hjemmelaga mat som smakte godt. Jeg blei positivt overraska fordi folk jeg kjenner, som har vært på Cuba i løpet av de siste 2 åra, har fortalt meg at maten var så som så. Men jeg er kjempefornøyd!

Dette er turen Turid deltok på: 

Cuba Classic – Opplev vidunderlige Cuba i pedaltakt

#4 Hold deg i form (uten blodsmak)

Å ligge på en strand dagen lang kan fort bli litt kjedelig. Eller? Har du sansen for å bevege deg i ferien, kan det være vanskelig å finne likesinnede med samme ønske. Gruppereiser har ofte et aktivt element, som sykling, vandring eller trening. Og i motsetning til hva mange tror, så spiller det virkelig ingen rolle om du er 27 eller 70. Jeg har vært på reiser der den eldste deltageren kunne ha vært bestemoren til den yngste. Det viktigste er at du har lyst til å bevege deg!

#5 Lær noe nytt

Få ting beriker sjelen som ny kunnskap. Og verden er full av fantastiske opplevelser og spennende ting å lære! Jeg har lært meg å kjøre mountainbike, lage hjemmelagd pasta, gjøre yoga og å danse salsa rundt omkring i verden, og det er så gøy!

Og det er slett ikke sånn at du må melde deg på en spesiell temareise for å utvide horisonten. Guidene har stor kunnskap om området «sitt», og ønsker mer enn noe annet å formidle det de kan.

Olivenreiser_Puglia_02
Puglias kyst er uturistifisert og svimlende vakker!

Cecilie J. Grønnhaug (54 år) deltok på sykkeltur gjennom Italias hæl, og falt pladask.

– Fantastisk! En god guide gjorde også at vi fikk vite utrolig mye om alt vi fikk se på turen. Alle var overrasket over hvor mye Puglia hadde å by på!

Reisen Cecilie deltok på hadde daglige sykkeletapper på mellom 48 – 59 km, uten at det var en krevende reise. De syklet langs havet og overnattet på hoteller i vakre byer som Ostuni, Alberobello, Gallipoli, Otranto og Lecce.

Reisen arrangeres av Olivenreiser, og du kan se dagsetappene her:

Puglia, i sakte fart

Fortsatt usikker på hvor morsomt det er på gruppereise? Ta en kikk på denne videoen da vel!

Dette innlegget er sponset av Olivenreiser, som har seksten års erfaring som gruppereisearrangør.

Cirka 20 prosent av kundene deres reiser alene, andre melder seg på med noen de kjenner fra før.

De har tre ulike kategorier på sine sykkelturer. Enkel, moderat og kupert.