Jeg lengter alltid etter dette

Fiji Hilton
LUKSUS: Å sippe til en cocktail uten å tenke motiver!
Hva lengter du etter på ferie? Jeg savner å la kameraet ligge på rommet - og her gjør jeg det...

Min ferieluksus handler ikke om room service og 5-stjernersglans på hotellet. Jeg lengter etter solnedganger jeg ikke skal fotografere, mennesker jeg ikke skal intervjue og lunsjer som ikke skal dokumenteres.

Fiji Hilton
Deilig på Hilton, særlig når man ikke skal være produktiv.
Veldig lekkert, og hallelujah, jeg trenger ikke fotografere det??

Jeg savner å sole meg – uten kamera

Det er sjelden jeg er på reise uten å være slave av kameraet og notatblokken. For å være reisejournalist krever at man er på – hele tiden.

Kommer kelneren med en fargerik cocktail, må man passe på å fotografere avleveringen. På første forsøk er kanskje blitzen for sterk, og man må be vedkommende om å servere på nytt.

GAMMEL VANE (dame) ER VOND Å VENDE: Klarer ikke helt å slippe fototrangen… Mobilen får duge;)

Slår man av en prat med noen ved bassenget, må man sørge for å få vedkommendes tillatelse til å sitere det de sa om at dette var et «supert snorklested», og man må også notere navnet og alderen deres. Også lover jeg å sende dem et bilde og artikkelen når den kommer på trykk. (Og jeg gjør det, hver eneste gang).

Fiji
Fiji ble rammet av syklonen Keni for fire dager siden, og fra luften kan man se hvordan elvene fremdeles er fulle av leire.

Jeg skal på ingen måte hevde at jeg har en vanskelig eller komplisert jobb, men den innebærer som sagt at jeg alltid er på jakt etter motiver og intervjuobjekter.

Fiji solnedgang

    Med solnedganger som dette, er det digg å la Nikon-kameraet ligge på rommet – selv om det trosser ALT jeg er.

En liten pause før eventyret!

I dag går ønskene mine i oppfyllelse! Jeg sjekket inn på Hilton Spa & Resort på Fiji tidligere i dag, etter å ha fløyet via New Zealand fra Rarotonga. I morgen skal jeg videre på Blue Lagoon cruise, for å se Fijis aller vakreste øyer! Følg med, jeg skal bl.a dit den ikoniske filmen «The Blue Lagoon» med Brooke Shields ble spilt inn i 1980!

Dette er en velkommen pause for arbeidshesten min Nikon 800D og meg;)

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
Mer fra Vibeke Montero

Historien bak et nytt Facebookbilde

Facebookbilde - klart det er viktig! Men det er ikke bare bare...
Les Mer

Legg igjen et svar