Få ting er mer frustrerende enn å være skikkelig tissatrengt, og ikke forstå hvordan man skal bruke toalettet! Det er jo i utgangspunktet en enkel affære, noe mennesker gjør over hele kloden flere ganger daglig.

Toalett Japan

Men japanske toaletter er ikke som andre toaletter. De er høyteknologiske. Vil du lære mer om dette, kan du klikke deg inn på videoen nedenfor. Der snakker jeg om toaletter i hele tre minutter. Ny rekord!

Det fjongeste med japanske toaletter er ikke at du kan bli spylt både foran og bak etter at du «er ferdig». Nei, det som fascinerte meg aller mest, var at selve toalettet hadde innebygd lyd. Du kan selv justere volumet i panelet ved siden av toalettet, slik at lyden av sildrende vand og vind i tretoppene overdøver det du måtte ha på gang inne i avlukket.

Toalett i Japan

Jeg ble fortalt at særlig japanske kvinner føler seg veldig ukomfortable hvis andre hører hva de driver med på do. Det kom ganske overraskende på meg, ettersom jeg dro til Japan for å bade i «onsen» – varme kilder – og der slo de japanske kvinnene meg som totalt ublyge. Onsenbading skjer nemlig i fødselsdagsantrekket ditt – altså strippet for alle plagg – med unntak av en hvit klut som plasseres på hodet. Haha, jeg sa jo at Japan er et annerledes land!

Les mer om onsenbadingen min her>>