Med kurs mot Koster – del 3
Det er middagstid på Kosterøyene, og for vår høygravide reisejournalist Caroline betyr det at hun kan hive innpå det hun har vært fysen på under hele svangerskapet: et gigantiske smørbrød med Kosterfjordsreker.
Det er middagstid på Kosterøyene, og for vår høygravide reisejournalist Caroline betyr det at hun kan hive innpå det hun har vært fysen på under hele svangerskapet: et gigantiske smørbrød med Kosterfjordsreker.
Vi har god tid før vi skal spise middag så vi kjører golfbilen på kryss og tvers, forbi kornåkrer og beitende kuer, og tar en liten stopp på den fine stranda på Kilesand før vi inntar restauranten på Hotell Koster.
Sommartider, hey, hey! DJ Erik har laget soundtrack som hyller Sverige og svensk musikk.
Hovmesteren byr på både sjømat og kjøtt, og siden jeg har vært fysen på sjømat siden jeg ble smelt på tjukka, er det ikke noe å lure på: Et gigantisk smørbrød med Kosterfjordsreker med aîoli, sitron og dill. Den serveres egentlig som forrett, men jeg får den som hovedrett. Jeg tror aldri jeg skal bli sulten igjen.
Hotell Koster er poppis, og det er ikke rart. Hotellet ble grunnlagt i 1905, og har i årenes løp vært et yndet sted for fremgangsrike skandinavere som trengte et avbrekk fra bylivet. Naturen rundt er vakker og beliggenheten ved vannet er perfekt, og flere av hotellets 74 rom har havutsikt.
Husk at du må være tidlig ute om du ønsker å overnatte her. Og er det fullt, er det alltids plass rundt ett av hotellets serveringsbord. På stedets uteservering «Kosterfjordens terrass» er det 550 sitteplasser, og muligheter for kalde pils og enda kaldere hvitvin på fine sommerkvelder. Når mørket faller på, fylles uteplassen av livemusikk og DJ`s.
Les del 1 og del 2 av det høygravide eventyret.
Reisen var i regi av Visit Sweden.