Finnes det stille steder i Brooklyn?

-Hurry up, lady, you’re in New York, everything goes fast here, sa taxisjåføren til meg da jeg skulle gå ut drosjen.

Jeg hadde fomlet et par sekunder med å finne riktig kort og kode. Sjåføren har rett. Alle går fort i New York, og du bør ikke nøle lengre enn 0,35 sekunder med å bestemme deg for om du vil ha soya- eller mandelmelk i kaffen, ellers får du høre det, høylydt og ærlig, enten av de som står bak deg eller i kassa. Slik er det i New York. Litt.

Men like sant som at alt går fort, er det mye går sakte i det deilige, store eplet. Her er noen steder i  Brooklyn, New York, for deg som vil leve i sakte film.

AURORA

Det er viktig for brooklynerne er det at mat og drikke er produsert i henhold til deres etiske standarder. Det kreves at de vet hvor maten kommer fra og at den er økologisk og holder bra kvalitet. Akkurat slik er maten på Aurora.  Mozzarellaen flys inn fra Italia hver dag (C02-avtrykk blir paradoksalt nok ikke tatt med i dette matregnestykket), og oksene har aldri fått verken antibiotika eller veksthormoner. Pastaen knar de ut selv på kjøkkenet. Maten smaker like godt her som i Toscana. Restaurant Aurora ligger i en gammel brooklynsk brownstone og i de varme månedene kan du spise lunsj og middag i den stille og svale bakgården. Du kan også møte på kulturpersonligheter som du kan diskutere maten med. Jeg møtte for eksempel Gully Wells, forfatter og redaktør i Condé Nasts luksuriøse reisemagasin Traveler. Hun fortalte at hun elsker restaurantene i området.

– Det er mange herlige restauranter i Brooklyn, det er helt utrolig, sier Gully Wells.

70 Grand Street
Aurorabk.com

BLOMSTRENDE HAGE: Sprout Home er en liten blomsterforretning i 44 Grand Street som selger vakre planter og underlige dekorasjoner. Butikken har jevnlige blomsterbinderkurs.
BLOMSTRENDE HAGE: Sprout Home er en liten blomsterforretning i 44 Grand Street som selger vakre planter og underlige dekorasjoner. Butikken har jevnlige blomsterbinderkurs. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu

 

SPROUT HOME

Denne vesle butikken er bokstavelig talt en oase. Når du går inn døra, er luften sval og det dufter grønt. Dette er nemlig en liten blomster- og hageforretning, der innehaverne lager små og store installasjoner av blomster og grønne vekster. Om det blir vanskelig å frakte med deg disse varene hjem, er det verdt å gå innom for å se hvordan du faktisk kan bruke blomster. Har du tid, kan du delta på for eksempel blomsterbindingskurs i butikken. Bak forretningen er det en stille bakgård der bydelens innovative hjemmeinnredere handler trær og hageredskap.
44 Grand Street
www.sprouthome.com

Blakk fashionista? Lei New York-designernes antrekk

Fusjon av italiensk og amerikansk mat på tallerkenene Vinegar Hill. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu
Fusjon av italiensk og amerikansk mat på tallerkenene Vinegar Hill. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu

 VINEGAR HILL

Dette er et pussig lite nabolag bestående av noen få blocks med gamle brownstones fra 1800-tallet, ikke langt unnadet mer hektiske DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Gatene er ikke en gang asfaltert, men lagt med brostein. Herfra høres New York ut som en mild bris i det fjerne. Jeg foreslår at du titter bak den slitte døren Hudson Avenue 72, her ligger verdens søteste og hyggeligste restaurant, Vinegar Hill.

The fabolous lives of the New York dogs

Asfalten har ikke kommet til Vinegar Hill. Gatene er belagt med cobblestones. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu
Asfalten har ikke kommet til Vinegar Hill. Gatene er belagt med cobblestones. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu

Bildene er tatt av den spanske dokumentarfotografen Adriana Lopez Sanfeliu. Hun bor og jobber i Barcelona og New York. Les mer om arbeidet hennes på nettstedet Adrianalopezsanfeliu.com