Brooklyn, New York, er gründernes bydel. Det siste tiåret har håndverkerne tatt en reise tilbake i tid. Mye av arbeidet gjøres på gammelmåten. Anne McClain lager for eksempel parfyme for hånd.

Fra et kvartal dufter det sjokolade mens fra neste kvartal lover lukten av malt at du vil kunne få et glass pale ale. Alt laget for hånd av gründere som utfordrer de store industriaktørene. Og fra ett gatehjørne dufter det av liljer, roser og jasmin. Her lager parfymekreatør Anne McClain parfymer sammen med familien sin. Duftene hun skaper, er tuftet på egne minner. Parfymen Maui, for eksempel, er essensen av minnene fra en ferie på Hawaii. Den skal gi en avslappet vibe, forklarer hun. Så tappes duftene på glass laget av Brooklyn Glass, et annet selskap som skaper nye ting på gamlemåten. Selskapene inspirerer hverandre og nye gründere, sier Anne McClain.

– Det å skape noe nytt er smittsomt. Hadde jeg ikke bodd i Brooklyn, hadde jeg aldri hatt mot til å starte opp et parfymeselskap. Uten å være omringet av entreprenører, slik som jeg er her, hadde jeg ikke klart å forestille meg at jeg hadde lyktes, sier parfymekreatør Anne McClain.

Denne duften heter Amara og skal dufte pepper, kanel, liljer og jasmin. Den koster 250 dollar, men de fleste MCMC-duftene koster cirka 45 dollar.
Denne duften heter Amara og skal dufte pepper, kanel, liljer og jasmin. Den koster 250 dollar, men de fleste MCMC-duftene koster cirka 45 dollar.

Hvor kom ideen fra? McClain dro på duftkurs og tenkte med én gang at parfyme var det hun ville drive med resten av livet. Hun dro til Grasse i Frankrike og utdannet seg til duftskaper. Deretter satte i gang med MCMC Fragrances som i dag selges i parfymerier over hele USA.

Du kan kjøpe duftene på nett, men jeg anbefaler likevel at du stikker innom Miomia, så klart i Brooklyn, og kjøper duftene der. Her får du kjøpt skjønnhets- og velværeprodukter for både menn og kvinner, det meste laget i Brooklyn (318 Bedford Avenue, www.shopmiomia.com)

MCMC FRAGRANCES

Spørsmål? Skriv til [email protected]

[separator type=»thick»]

MCMC Fragrances in Instagram