Made in Brooklyn

flans_hjemmet_brooklyn_anne-mcclain
TYPISK BROOKLYN: Anne McClain startet opp sitt eget parfymeverksted. Stemningen i Brooklyn gjør at du våger, sier hun. Hun gir også kurs i parfymekunst, rett og slett fordi hun ønsker å dele kunnskapen.
Brooklyn, New York, er gründernes bydel. Det siste tiåret har håndverkerne tatt en reise tilbake i tid. Mye av arbeidet gjøres på gammelmåten. Anne McClain lager for eksempel parfyme for hånd.

Brooklyn, New York, er gründernes bydel. Det siste tiåret har håndverkerne tatt en reise tilbake i tid. Mye av arbeidet gjøres på gammelmåten. Anne McClain lager for eksempel parfyme for hånd.

Fra et kvartal dufter det sjokolade mens fra neste kvartal lover lukten av malt at du vil kunne få et glass pale ale. Alt laget for hånd av gründere som utfordrer de store industriaktørene. Og fra ett gatehjørne dufter det av liljer, roser og jasmin. Her lager parfymekreatør Anne McClain parfymer sammen med familien sin. Duftene hun skaper, er tuftet på egne minner. Parfymen Maui, for eksempel, er essensen av minnene fra en ferie på Hawaii. Den skal gi en avslappet vibe, forklarer hun. Så tappes duftene på glass laget av Brooklyn Glass, et annet selskap som skaper nye ting på gamlemåten. Selskapene inspirerer hverandre og nye gründere, sier Anne McClain.

– Det å skape noe nytt er smittsomt. Hadde jeg ikke bodd i Brooklyn, hadde jeg aldri hatt mot til å starte opp et parfymeselskap. Uten å være omringet av entreprenører, slik som jeg er her, hadde jeg ikke klart å forestille meg at jeg hadde lyktes, sier parfymekreatør Anne McClain.

Denne duften heter Amara og skal dufte pepper, kanel, liljer og jasmin. Den koster 250 dollar, men de fleste MCMC-duftene koster cirka 45 dollar.
Denne duften heter Amara og skal dufte pepper, kanel, liljer og jasmin. Den koster 250 dollar, men de fleste MCMC-duftene koster cirka 45 dollar.

Hvor kom ideen fra? McClain dro på duftkurs og tenkte med én gang at parfyme var det hun ville drive med resten av livet. Hun dro til Grasse i Frankrike og utdannet seg til duftskaper. Deretter satte i gang med MCMC Fragrances som i dag selges i parfymerier over hele USA.

Du kan kjøpe duftene på nett, men jeg anbefaler likevel at du stikker innom Miomia, så klart i Brooklyn, og kjøper duftene der. Her får du kjøpt skjønnhets- og velværeprodukter for både menn og kvinner, det meste laget i Brooklyn (318 Bedford Avenue, www.shopmiomia.com)

MCMC FRAGRANCES

Spørsmål? Skriv til [email protected]

MCMC Fragrances in Instagram

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

«Mini me» i London

Skal du og baby på fest? Her er Londons kuleste butikker for...
Les Mer