Mexico er en skikkelig konfekteske av et reisemål. Strender, cenoter, mayaruiner, ekte taco, vakre øyer og gnistrende turkist hav. Et shot tequila for den som tør. Eller snorkling med verdens største fisk: hvalhaien, for den som vil tett på naturen. Yucatan-halvøya og øyene utenfor er minner for livet – akkurat det vi trenger nå!

3 POSTKORT FRA MEXICO

Mexicos beste øy – Holbox

Holbox er en fire mil lang, smal flis av en øy med beliggenhet i Mexicogulfen en halvtimes fergetur fra fastlandet. Nærmere bestemt befinner vi oss tre timer nord for Cancun, inkludert fergeturen. Det er lett å komme hit takket være hyppige overfarter. Og når du først har ankommet, er det vanskelig å forstå hvordan denne vakre øya har forblitt en hemmelighet så lenge. Hotellene har palmebladtak, og fargepaletten spenner fra knæsj rosa til dus turkise fasader. Kun et par golfbiler humper fram og tilbake på yndige gatestubber laget av kompakt sand. Og syklende turister som meg. Fattigdommen man kan støte på andre steder i Mexico er fraværende. Faktisk er det ingen som tigger om penger, og roen er så til de grader senket at søvnige hunder ikke engang gidder å heve blikkene fra sine faste plasser i skyggen.

Isla Mujeres – Mexicos vakreste strand

Da jeg kom til Isla Mujeres og så Playa del Norte for første gang, måtte jeg klype meg i armen. Her fant jeg alt jeg setter pris på på ett sted. Det skjer virkelig ikke så ofte. Strendene er det absolutte trekkplasteret på øya, og de beste hotellene har beliggenhet få meter fra den kritthvite sanden, det turkisblå havet og de svaiende palmene. Playa del Norte er den aller beste strandstrekningen. Bykjernen har flere små butikker, hoteller, restauranter og barer, men du klarer alltids å finne deg små, uforstyrrede hjørner av øya der du er alene med solskinnet og pelikanene.

Ettersom turismen på Isla Mujeres er spe i forhold til Cancun og Playa del Carmen, så er prisene på alt fra hotell til måltider rimeligere. En bøtte med fem flasker Sol koster under femti kroner på øya, halvparten av det du må ut med i Cancun.

Tulum – Mexico for bohemer

Mexico reisetips Tulum
Mexicos mayakultur

Tulum er et sånt sted som utstråler en helt spesiell energi. Det høres kanskje litt airy fairy ut, men jeg får samme vibber i Tarifa og på Bali. Det er derfor ingen overraskelse at Tulum tiltrekker seg en egen mennesketype: Livsnyterne, globetrotterne, Instagrammerne og oss som bare vil koble oss på denne energien, og tappe den for alt den er verdt. Strendene i Tulum er blant Karibias beste, og i løpet av de siste femten årene har det poppet opp hoteller som er alt annet enn generiske. 

Drømmehotellene har dukket opp som perler på en snor i Tulum!

Direktefly til Mexico

Grunnen til at jeg deler dette innlegget nå, er at TUI har lansert direktefly til Mexico fra 17. november 2021. Du flyr i en komfortabel Dreamliner, og flyturen dit tar 10 timer og 55 timer. Les mer om tilbudet deres her