Uganda – Afrikas perle

Uganda_Spencer_Montero_2
Trening i Uganda mens solen står opp
Bak enhver bloggkvinne står det en sterk mann. Min heter Spencer, og han tar fantastiske bilder!

Akkurat nå som dere begynner å bli kjent med oss som blogger her på Bortebest.no, så vil vi gjerne introdusere dere for en som har vært med i kulissene fra begynnelsen. Nemlig mannen min, Spencer. Han er en rivende dyktig fotograf, og den som alltid insisterer på å reise lengst mulig vekk. Helst dit det ikke renner vann i springen.

Fotoferie

En gang i året stikker han avsted med kameraet, for å dokumentere liv og røre i avsidesliggende områder. I fjor bodde han med lokalbefolkningen i telt i indre Mongolia, og før det bodde han med stammefolket i Etiopia og krysset Rajasthan på en rusten Royal Enfield i India. For å nevne noen av ekspedisjonene.

Inspirerende

Som dere kanskje skjønner, har han og jeg ulike preferanser når det gjelder ferie. Jeg er luksusdyret som helst vil ha hotell med spa og dusj. Han synes sånt er kjedelig. På ufattelig vis inngår vi kompromisser når familieferiene skal planlegges. I januar var vi i Uganda på tre ukers bilferie, og det har blant annet ført til denne vakre videoen som består av levende- og stillbilder. Følger dere oss på Instagram, kjenner dere Spencers bilder fra før. De sterke portrettene. De fargerike øyeblikkene. Det vakre, der alt annet er ribbet og fattig. Sånn ser han verden, og det er jeg glad for.

Dere kan forøvrig se flere av bildene hans på www.photito.com

Dette er Spencer Montero

Spencer Montero
Spencer Montero i Omo-dalen, Etiopia.

 

Dette gjør jeg: Til daglig jobber jeg i politiet på Gibraltar.

Favorittsted: India fordi det fullt av overraskelser, har mange dimensjoner og en stor dose mystikk. Jeg er også svak for Omo-dalen i Etiopia der jeg får følelsen av å reise tilbake til tidenes begynnelse.

Beste reiseminne: Da jeg møtte kona mi i India på Taj Mahal.

Verste reiseminne: Da jeg endte opp i en rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente med motorsykkelen.

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Kretas beste strand?

Skal du til Kreta i sommer? Denne stranda er kjent for å...
Les Mer