Tenk deg en kjole som sitter som om den var sydd på deg. Og som faktisk er det. Uten at du behøver å selge huset ditt. Velkommen til haute Kanari. Og til Oswaldo Machíns studio på San Bartolomé på Lanzarote.

–Vi liker enkle linjer, sier motedesigneren Oswaldo Machín mens han tilpasser en rød assymetrisk kjole på Magdalena Rodriguez

Men han er nok like glad i glamour. Magdalenas Rodriquez kjole har også et tynt lag med chiffon og man kan bare forestille seg hvordan vinden kommer til å løfte litt på materialet når hun går ut. En rekke designere har atelierer på de forskjellige øyene og her er det fullt mulig å plukke fra deres kolleksjoner eller få laget noe helt nytt – på dine mål.

– Prisene har gjort det umulig å få sydd klær på mål slik man fikk det gjort tidligere. Men på Kanariøyene er det fortsatt rimelig, sier Oswaldo Machín.

Selv lager han flere kolleksjoner hvert år: konfirmasjons- og brudekjoler (inkludert kjoler til brudepiker- og svenner) og festkjoler. Priser fra 100 – 2 000 euro (C/ Rubicón, 80, San Bartolomé, tlf. + 34 – 690 151 430, Oswaldomachin.com.

Trenger du litt hjelp med stilen? Les om hvordan det gikk da Vibeke fikk en overhaling av en stylist på Las Palmas.

Magdalena fra Lanzarote kjøper kjoler av Oswaldo Machín.
Magdalena fra Lanzarote kjøper kjoler av Oswaldo Machín.

Spania har en stor tekstil- og moteindustri og også på Kanariøyene er det designere som både produserer og eksporter sine varer både til la península, som kanaribeboerne kaller fastlands-Spania, og til USA og Latin-Amerika. Også på Gran Canaria finnes det gode designere.

Paco Navarro er én av dem, han holder til på Las Palmas de Gran Canarias. Han viser fram en kjole i chiffon som skrår ut i en omfangsrik fald. Fargene er holdt i klare tropiske farger. Det er typisk for øyene, forteller han meg.

– Vi er vågale med hensyn til farger, sier designer Paco Navarro.

Og kanskje av å vise hud også, sladrer kjolene om.

(Trastornados er showroom og forretning for designer Paco Navarro, Calle Pérez Galdo 13, tlf: + 34 – 928 433 053)

Designer Juan Roga viser oss en av hans fantastiske kjoler.
Designer Juan Roga viser oss en av hans fantastiske kjoler.

Juan Roga lager klær på mål for folk med representasjonsoppgaver som for eksempel politikere.

– Jeg tenker ikke bare på at klærne skal være pene, men også på at den som bærer dem har oppgaver å gjøre. Da kan for eksempel ikke undertøyet synes om hun skal neie dypt, sier Juan Roga.

(Calle Domingo J. Navarro 36, Las Palmas, Gran Canaria, tlf + 34 928 381 887, www.juanroga.com)

 Hørt om skoøyene? Ikke, det nei! Bli med oss til stedet der de lager Pretty Ballerinas.

Foto: Fran Fernández

Spørsmål? Skriv til [email protected]