Romantiske reiser er smøring for forholdet. Krydderet som gjør et godt forhold enda bedre. Her er 7 tips – og du trenger ikke reise langt.

Inneholder annonselenker

1. Romantikk til havs

Jeg tør å påstå at et cruise er den perfekte settingen for en romantisk ferie. Hvorfor? Fordi vinden kiler deilig i håret, du kommer til en ny havn hver dag og alt er lagt til rette for kvalitetstid sammen. Celebrity Beyond er et sexy, rulatorfritt skip med skarp design. Følelsen er lekker takterrasse i New York. Et cruiseskip med stjernekvalitet, i følge The Times. Jeg er helt enig!

PS: Tips, wifi og drikke er inkludert i cruiseprisen.

>> Sjekk Celebrity Beyonds Middelhavsseilas her

>> Les min rapport fra Celebrity Beyond

Romantisk reise til havs
Celebrity Beyond er virkelig lekkert skip, og har plass til 3200 passasjerer.

2. Kortreist romantikk og spa

Romantisk reise til historisk hotell

Sjekk inn på historiske Sundvolden Hotell, en drøy halvtime fra Oslo. Her sitter det 400 år med historie i veggene, kombinert med topp moderne spa og fasiliteter. For 4 890 kr kan du kjøpe følgende pakke hos reisearrangøren True Story:

  • Overnatting i dobbeltrom
  • 50 minutters klassisk massasje
  • Aperitiff
  • 4 retters middag
  • Frokost

3. Romantiske reiser starter med en globus!

Reiseopplevelser koster litt, men hvis økonomien er trang akkurat nå, så kan du gi din kjære en vakker globus. Perfekt for å drømme seg bort! Denne er fra National Geographic, og har en fot i solid treverk. En gave som vil vare i mange år.

Romantiske reiser starter med en globus
Jeg elsker globuser, og synes at alle bør ha en hjemme!

Globusen koster opprinnelig 1299 kr, men akkurat nå har reisebutikken Chillout 23% rabatt på denne. Tilbudspris 999 kr. Du finner den her.

4. Alpakkaglamping

Romantisk reise med alpakkavandring
Joda, alpakkaer er opprinnelig fra Andesfjellene, men de trives også i Norge!

Er din kjære glad i dyr? Da er en alpakkaglamping i Notodden midt i blinken. Opplevelsen koster 2100 kr, og da får du følgende romantiske reiseopplevelse:

  • En overnatting i luksustelt for to.
  • Teltet har dobbeltseng, elektrisitet, kaffemaskin og vifteovn.
  • Myke, morsomme alpakkaer som nærmeste nabo.
  • Teltet ligger ved vannet med fantastisk utsikt og bålpanne.

>> Du bestiller alpakkaglamping her

5. La romantikken blomstre i et feriehus

Romantisk reise i et lekkert feriehus med basseng
På Villa Ulivo ved Comosjøen kan du leie 150m2 villa med tre soverom.

Er drømmen et strandhus i Danmark? Kanskje et idyllisk feriehus ved Comosjøen i Italia? Interhome er Europas ledende formidler av feriehus og leiligheter, og de kvalitetssikrer alle sine utleieenheter. Enten du vil dra med kjæresten din på romantisk vinterferie, eller kanskje ta med hele vennegjengen på sommerferie – så finner du drømmehuset (med basseng!) her.

6. Venezia – den ultimate romantiske reisen

Romantiske opplevelser i Venezia
Romantikk under Rialtobroen.

Jeg vender alltid tilbake til Venezia, og har vært der både alene, med familie og med kjæresten. Få ting slår å hoppe på vannbuss nr. 1 tidlig om morgenen, og få med seg lagunebyen som våkner til liv! Lyden av klukkende kanaler med pastellfargede palass som speiler seg i Canal Grande er så vakkert at jeg må klype meg i armen. Ta med deg kjæresten, og nyt hverandre i verdens vakreste by!

>> Mitt romantiske hotelltips i Venezia

7. Romantikk i egen stue

Det er ikke alltid man trenger å slå på stortromma for å erklære sin kjærlighet. Hvorfor ikke lage en deilig middag til din store kjærlighet, og sitt tett i sofaen mens dere tar reisen via TV-skjermen?

Idylliske Taormina – du vil garantert reise hit etter å ha sett The White Lotus.

Her er 3 tips til romantiske TV-stunder:

The White Lotus, sesong 2 (HBO): Altså, her fraktes du til den nydelige klippelandsbyen Taormina på Sicilia, og hold deg fast! Serien pakker sydende erotikk og hemmeligheter inn i et tablå som gir deg lyst til å pakke kofferten sporenstreks. Sesong 2 er enda bedre enn sesong 1, synes jeg, og du trenger ikke å ha sett sesong 1 først. Har du ikke HBO fra før, så koster det under en hundrelapp i måneden. Du kan avbestille når som helst.

Dette serverer du til: Pizza, så klart!

Supernova (lei den på Viaplay for 49kr): Er du svak for britisk drama som får deg til å gråte og le om hverandre, så er denne rørende historien om en bobiltur midt i blinken. Colin Firth (Sam) og Stanley Tucci (Tusker) spiller hovedrollene, og de reiser gjennom England for å besøke gamle venner. Tiden sammen er det viktigste de har etter at Tusker fikk en demensdiagnose.

Dette serverer du til: Fish & chips, innit!

Leos reise (NRK): Denne serien på 6 episoder ligger på NRK og er gratis for alle. Her følger vi programleder Leo Ajkic til seks av verdens største folkefester. Fra Notting Hill karneval i London til Kolkata i India.

Dette serverer du til: Valgfritt, men en god curry kler denne serien godt.

PS: I tilfelle du trenger det – her er mine 10 beste tips til å unngå å krangle med kjæresten i ferien!