Hvorfor feirer vi Halloween?

halloween_historie
Halloween er akkurat passe skummelt og veldig gøy for barna.
Neida, Halloween er ikke en amerikansk tradisjon slik den avfeies av mange. Den er totusen år gammel, og vi sier mer enn gjerne ja takk til en fest!

Vi sier sjelden nei takk til en fest, og Halloween er inget unntak. Men vet du egentlig hvorfor vi feirer Halloween?

For to tusen år siden feiret kelterne festivalen “Samhain”, den 1. november. Kelterne bodde i Irland, England og nord-Frankrike, og feiret sin nyttårsaften den 1. november. Dagen markerte skillet mellom innhøsting og overgangen til den kalde, mørke vinteren.

Kelterne forbandt denne dagen med død, og trodde at skillet mellom levende og død ble visket ut denne dagen. Derfor feiret de Samhain, da de trodde at gjenferdene returnerte til jorden. Dette ga de keltiske prestene og druidene muligheten til å se inn i fremtiden, og dermed gi håp for den kalde vinteren.

Vi heller litt rødvin i glasset (blod), og knasker i oss godteri sammen med kidsa.

[KGVID]https://bortebest.no/wp-content/uploads/2016/10/Bortebest_Halloween.mp4[/KGVID]
Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, ,
More from Vibeke Montero

Verden uten sikkerhetsnett

Mange småbarnsforeldre kvier seg for å reise langt med barna. Hvordan skal...
Les mer