Pressereise Visit Dubai

Det er ekstra stas å reise når jeg kan ta med barna på jobb. Denne gangen ble det Siena som rakk opp hånden først, og vi gledet oss veldig til å dyrke litt dyrebar mor- og dattertid sammen.

Dubai er Midtøstens svar på Las Vegas. (Bortsett fra at det ikke er lov å gamble her da, selvsagt.) Har du allerede vært i Dubai, vet du hva jeg mener. Her er alt størst, best, raskest og høyest. Et superlativenes ville vesten om du vil, hvor det bare er å gi seg hen!

Her er våre beste tips til deg som skal til Dubai med familien:

#1 Moro i Dubai Parks and Resorts

Dubai_06
Elsker at hun fortsatt synes det er gøy å møte filmfigurene.

 

Dette er en multipark bestående av tre ulike områder: Legoland, Bollywood og Motiongate. Det er tre ulike verdener som ligger side om side, og innimellom ligger det lekre områder med restauranter og elver.

 

Vi anbefaler Dubai Parks and Resorts på det varmeste! En femmer på terningen fra oss. Her er det nok å se og gjøre i en hel dag, og det er godt tilpasset for alle aldersgrupper. Det kunne kanskje ha vært litt flere rides, men alt i alt er dette en komplett og særdeles vellagd fornøyelsespark.

#2 Ørken-safari

-Mamma! Hjelp! roper jeg. Selvom det er jeg som er mammaen, og min egen mor definitivt ikke kan hjelpe meg når jeepen tar fart over sanddynene og kjører slalåm gjennom et endeløst ørkenlandskap. Siena hyler, og vi holder oss fast, i hverandre og i bilen, og jeg må jo le litt hysterisk innimellom jeg også. For det er barnslig gøy! Og vi har vært så lure at vi har tatt reisesyketabletter på forhånd, så posene som ligger strategisk til i bilsetet foran slipper vi å bruke.

Dubai_16
Sand så langt øyet ser…

Bilturen gjennom sanddynene varer i en halvtimes tid, og så er det tid for å hilse på lokale kameler, og nyte solnedgangen over den røde ørkenen. Det er ikke første gangen jeg har vært i ørkenen, vi har blant annet feiret juleaften i Sahara da barna var yngre. Men dette golde landskapet fascinerer meg dypt. Og det er virkelig en utenomjordisk følelse å sitte på puffer i sanden, med et champagneglass i hånden, og se solen stupe i horisonten.

Vi brukte Knight Tours, og var utrolig fornøyde med opplegget! En klar sekser på terningen.

#3 Burj Khalifa – til topps

Barn elsker å kunne skryte av å ha vært oppe i verdens høyeste bygg, så vi måtte selvsagt til topps i Burj Khalifa. Ingen vei utenom. Vi hadde booket billetter på forhånd, og var blant dagens første gjester. Det lønner seg, ettersom køen blir lengre utover dagen. Dessuten hadde vi relativ klar sikt over Persiabukta.

Dubai_04
Vi kaprer omsider en av disse kapselstolene på toppen av Burj Khalifa.

Vi måtte le litt av alle fotografene som skulle ta bilder av oss underveis, og takket høflig nei til alle bilder, men opplevelsen er fin såfremt du reiser med barn som er store nok til å huske noe fra reisen. Har du mindre barn, kan du godt droppe Burj Khalifa. Og visste du forresten at Dubai skal bygge et enda høyere bygg – Burj Dubai – som skal stå klart til Expo 2020?

Vi triller terning, og lander på en firer.

Her kan du bestille inngangsbilletter på forhånd

#4 Akvariet på Dubai mall

Dubai_13
Nesten som å snorkle, synes Siena.

Jeg hadde ingen anelse om at Dubai Mall huset et flott akvarium der man kan bli bedre kjent med undervannsvesener jeg ikke visste at eksisterte. Jeg har selvsagt sett den store akvarieveggen før, men bakenfor den ligger det et helt lite univers! Både Siena og jeg elsket å gå rundt her og se ulike fisk på nært hold. Og undervannstunnellen er en spektakulær opplevelse der rokker og haier svømmer rundt deg. Absolutt verdt et besøk!

Terningkast: 5

Les mer om akvariet her

#5 IMG Worlds of Adventure

Har du fortsatt energi igjen etter besøket på Legoland, er «IMG Worlds of Adventure» Dubais nyeste tilskudd på fornøyelsesparkfronten. Det er et innendørs tivolimekka, verdens største i sitt slag (såklart), og også denne fornøyelsesparken er inndelt i tre ulike områder.

Vi kjenner igjen Ben 10 og Finn & Jake  fra Cartoon Network, og ser hvordan de yngre barna får stjerner i øynene. På serveringsstedet «Mr. Smoothy» – som er en replika av dineren fra Ben 10 – er småguttene spinnville når de kan spise samme burger og smoothie som helten sin.

Det finnes også et Marvel-område, der man kan dyrke helter som Spiderman, Hulk, Thor og The Avengers. Kanskje hadde dette vært morsommere for gutta i familien, tenker Siena og jeg. Vi finner oss bedre til rette i The Lost Valley, et univers hvor dinosaurene regjerer. Her finnes berg-og-dalbanene «The Velociraptor» og «Predator» (altfor nervepirrende for oss), så vi nøyer oss med en safaritur gjennom «The Forbidden Territory».

Dubai_10
Dinosaurene beveger seg, og er kanskje litt skumle for de aller yngste.

Siena og jeg gir terningkast 4 til IMG. Det er mulig Siena var litt for gammel med sine tolv år, og det er definitivt mulig at jeg var litt for sliten med mine førtito år:) Jeg er ganske sikker på at hadde jeg hatt med meg nevøene mine på 5 og 8 år, så hadde de vært elleville av lykke!