Unn deg en spritz på en av Venezias tre beste barer

Jeg har akkurat kommet hjem fra Venezia, verdens vakreste by (i mine øyne) der jeg alltid finner nye steder å legge til på favorittlisten. Denne gangen var jeg så heldig at jeg hadde tid til både lunsj og cocktails med byens første kvinnelige gondoliera, Venezias modigste kvinne, og hun tok meg med til to steder jeg ikke hadde vært før. Så jeg kan altså ikke ta all æren for å ha snust frem disse tre barene på egen hånd. Men hva gjør vel det? Hovedsaken er at disse er håndplukkede for sin kvalitet og beliggenhet.

PS: Det med ‘turistfri sone’ kan du bare glemme i Venezia, men på disse tre barene finner du ihvertfall ikke bare turister. Det er vannhull som brukes av lokalbefolkningen også, noe som merkes på prisnivået. Her kommer du langt med ti euro i lomma.

1. Cantinone già Schiavi

Ingenting slår denne bacaro'en i skumringstimen.
Ingenting slår denne bacaro’en i skumringstimen.

Finner du frem hit, er du blant de heldige. Det er et upretensiøst sted der du har mulighet til å ta med deg maten og drikken din utenfor. Godt er det, for inne er det trangt, med vinhyller fra gulv til tak. Jeg stikker alltid innom for et glass jordbærvin (vino fragolino) og et par cicchetti (loffskive med ulik topping), og det er hyggelig å kjenne igjen de samme stamgjestene fra gang til gang. Men det som gjør denne lille bacaro’en (=liten bar) spesiell er brødrene som driver den. En heter Tomas, en heter Stefano, og den tredje husker jeg ikke. Men alle er ugifte jenter, og hadde jeg ikke selv vært gift, så hadde jeg skrudd på sjarmen her!

Adresse: Langs San Trovaso-kanalen, i Dorsoduro-distriktet.

2. Vino Vero

Vino Vero er en moderne vinbar som ligger klin inntil Misericordia-kanalen.
Vino Vero er en moderne vinbar som ligger klin inntil Misericordia-kanalen.

Har du lyst på veldig god vin, og fantastiske cicchetti, så er dette stedet. Godt unna turisttråkket, med en busy kanal like ved. Men her ser du sjelden gondoler, broene er for lave for dem. Derimot ser du gjerne lokalbefolkningen som putrer forbi i sine små motorbåter, gjerne med søte bikkjer ombord som føler seg helt hjemme på kanalene. Nydelige Venezia på sitt aller nydeligste!

Adresse: Fondamente Misericordia 2497, Cannareggio-distriktet.

3. Caffe Brasilia

Her får du Venezias beste og rimeligste cocktails.
Her får du Venezias beste og rimeligste cocktails.

Glem alt du har hørt om overprisede Venezia. På Caffe Brasilia er du fem minutter unna Markusplassen, men betaler en brøkdel av prisen for de du spiser og drikker. På Brasilia har de perfeksjonert cocktailene sine, og det er spesielt en som må smakes: ROSSINI. Det er en konkurrent til den evigpopulære bellini’en, men istedetfor prosecco med ferskenpuré, så består Rossini av prosecco og jordbærpuré. Helt herlig! Prisen er det heller ikke noe å si på, jeg tror det var omtrent sju euro per cocktail, om jeg husker riktig. Det ble nemlig mer enn en, og da er det lett å gå litt i surr.

Adresse: Litt vanskelig å forklare, men ikke så vanskelig å finne. Let deg frem til Operahuset Fenice, så er du like ved. Her er facebooksiden deres.

24 TIMER I VENEZIA