3 hoteller som gavner Norge

Bortebest.no skrev i vår at vi ikke ferier i Norge fordi prisene er for høye og ikke står i forhold til kvaliteten. Men de siste årene har hotell- og restaurantnæringene fornyet seg. Kvaliteten på maten har blitt bedre mange steder, og det er moro å se at mange nå bruker produkter produsert i nærmiljøet. Det gavner Norge. Mange hotell har også skjønt at vi nordmenn er mer reisevante, og har vent seg til å bli vartet opp. Her er noen hoteller jeg synes det er verdt å skryte av.

Les mer om Bortebest.nos hotelltester

Utne hotel, Hordaland

utne-trappa-vindu
Nostalgi i hver spiker i gamle Utne hotel. Naturen utenfor er heller ikke verst. Foto: Arve Stallvik

Utne Hotel er en dukkestue beliggende på fergeleiet ved samme navn, sør for Balestrand i Hardanger-fjorden. Det ble bygget så tidlig som i 1722. Den vesle hvitmalte hotellbygningen rett ved fergeanløpet knirker godmodig i det man trår innenfor dørstokken. Her er blomstervasene er fylt av kubjeller og prestekrager, og sølvplettet skinner nypusset. Dette er ikke noe luksushotell, men personalets omtanke var rørende og gjorde at dette hotellet alltid dukker opp som en favoritt når noen spør meg om hotellanbefalinger.

Priser fra: 895 per natt
Adresse: 5778 Utne
Nett: www.utnehotel.no

 

The-Thief-takbar-800
En aperol spritz på taket på The Thief er digg. Foto: The Thief

The Thief, Oslo

Det luksuriøse hotellet The Thief, et halvt steinkast fra Aker brygge i Oslo er min favoritt. Jeg bare digger de mørke, lekre interiørene, de dype sofaene og cocktailsene du får i takbaren. Og så er det moro å titte på kjendisene. Her har jeg møtt blant andre A-ha-Magne Furuholmen (i heisen) og helseminister Bent Høie i takbaren, men klarte dessverre ikke å elge meg inn på Rihanna da hun var her. Og personalet? De er alltid smidige uten å være smiskete, og kule uten at det er påtatt. Sengene er også supergode. Jeg testet hotellet for Kamille da det åpnet sammen med den fineste bikkja jeg har møtt i mitt liv, Pia (RIP), og hadde en fantastisk dag. Boxer-Pia rømte og dukket opp på restauranten, som den eneste gjesten med flere enn to ben, i det jeg skulle sette gaffelen i det første kamskjellet. Deretter ranet hun konfekten til de ansatte. Men på tross av dette, fikk hun top notch service under programmet VID – Very Important Dog og snorket ubekymret i egen hundeseng. Les mer om VID her.

Priser fra:  3 290 kroner per natt inkludert frokost og gratis Wifi
Landgangen 1, Oslo
www.thethief.com

10 tips til tigerstaden

Kamille fempoters luksus
Pia og jeg tester The Thief for Kamille. Foto: Faksimile fra Kamille/Kristin Svorte

Storfjord hotell i Øvre Glomset

Er det godt nok for verden rikeste mann, Bill Gates, er det godt nok for meg. Storfjord Hotel ved Ålesund byr på luksus i form av både komfort og fantastiske naturopplevelser, og her bodde altså familien Gates da de var på Norges-ferie. Når du kommer opp på tunet der Storfjord Hotel ligger, så forventer du å se huldra smette rundt de laftede tømmerveggene. Hotellet ligger nemlig avsondret fra resten av verden på en skogkledd ås ved bygda Glomset i Møre og Romsdal. Herfra ser du mot Storfjord og Sunmørsalpene som strekker seg med dramatiske fakter til himmels. Men det er ikke huldra som møter oss, det er hotelldirektør Ruth Måseide Sunde som står på trammen.

– Er det ikke fint her oppe? sier hun da jeg besøkte i hotellet i forbindelse med en jobb.

Fint? Det er en underdrivelse. Det er som å tre inn i et gammelt norsk folkeeventyr. Men antakelig noen hakk mer komfortabelt. Sunde har nemlig jobbet på Burj Al Arab i Dubai. Og her er det ingenting som ikke kan ordnes. Helikoptertur rundt Sundmørs-alpene? Check. Skaffet troll og nisser? No problem! Historiene er mange om alt personalet har gjort for gjestene sine. Vi elsker vi fikser alt-innstillingen og sjekker gjerne inn her.

Priser fra 2 690 kroner per natt
Adresse: Øvre Glomset
6260 Skodje
Nett: www.storfjordhotel.com og www.62.no

Har du noen tips til steder det er verdt å besøke? Tips meg på [email protected]