Itsy bitsy – hvordan kjøpe bikini i Italia

Bikini_Italia_010
På Yamamay i Taormina på Sicilia traff jeg disse to amerikanske jentene som kjøpte hver sin bikini som ferieminne fra Italia.
Ikke kult: Du krysser en landegrense, og vips har du gått opp tre størrelser. Sånn får du italienske bikinier til å passe!

Det krever sin kvinne å kjøpe bikini

I hvertfall i Italia. Å skrelle av seg klærne, og tvinge seg inn i et knøttlite plagg før brunfargen er på plass er ikke det morsomste jeg gjør på klesinnkjøpfronten. Og det siste jeg ønsker seg når jeg står sånn og angrer på marsipangrisinntaket, er selvsagt at den timeglassformede butikkansatte skal rive gardinen til side for å se hvordan det står til.

Men det gjør de. Sikkert i beste mening, selvom jeg mistenker at de får seg en god latter når de ser hvordan man har tvunget bikinitrusen oppå sin egen (litt slitte) truse, og truet frem en kløft der det egentlig ikke er en. Hjelp!

Flere av mine bikinier har jeg kjøpt i Italia de siste årene. Rett og slett fordi jeg synes de har et nettere og mer feminint snitt enn det jeg finner på norske breddegrader. Yamamay og Calzedonia fører lekre og budsjettvennlige bikinier og badedrakter. La Perla og Parah er dyrere og hakket mer raffinert. Tenk swarowski, makramé, broderier og paljetter.

Bli med til bikinihimmelen!

Men altså, det er hverken de trange prøverommene eller de “hjelpsomme” butikkansatte som er den største utfordringen når man skal kjøpe bikini i Italia. Det er at man må be om tre størrelser større enn hva man vanligvis bruker hjemme.

Ikke bare på grunn av kopiøse mengder pasta og noen ekstra vinkalorier, men fordi italienerne har et helt annet størrelsessystem enn oss. Så da er det bare å hoppe i det og be om det som høres altfor stort ut. Det er nemlig ille å stå i prøverommet med en bikini i dukkestørrelse som du knapt får over kneskåla. Tro meg, jeg har prøvd!

Italiensk størrelsesguide

Vår 34 tilsvarer en italiensk 40

Vår 36 tilsvarer en italiensk 42

Vår 38 tilsvarer en italiensk 44

Vår 40 tilsvarer en italiensk 46

Vår 42 tilsvarer en italiensk 48

 

Lykke til!

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Barneklubb i syden. Nå også for babyer.

Familieferie er ikke lenger hva det var. Nå kan babyer helt ned...
Les Mer