Spennende gresk mat

Denne salaten har alt: konsistens, farger og smak!
Denne salaten har alt: konsistens, farger og smak!

Er du en av de 325.000 nordmennene som skal på pakkereise til Hellas i sommer? Da er det kanskje på tide å bytte ut souvlaki, tsatsiki og moussaka med noe litt friskere – en gang innimellom?

På Casa Cook på Rhodos fikk vi servert en himmelsk sommersalat som var akkurat innholdsrik nok til at det ikke ble kjedelig. Og samtidig lett nok til at man følte seg vel i bikini etter måltidet.

rhodos_casacook_06

Deilig, deilig på Casa Cook!

Her kan du lese mer om designhotellet Casa Cook >>

Og her er oppskriften på:

Sommersalat med geitost og vannmelon

Salatblader

Ruccola

Babyspinatblader

Ristede pinjekjerner

Myk geitost

Vannmelon i terninger

Balsamicoreduksjon

Olivenolje

Sitron

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Begynn med å legge alle salattypene i en bolle. Hell over litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og bland godt slik at bladene får dressing på seg. Legg så salatbladene som en seng på et serveringsfat og dander med vannmelonterninger, pinjekjerner, geitost og balsamicoreduksjon. Avslutt gjerne med babyspinat på toppen.

Vibeke Montero
 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *