Oppholdet er sponset av Ving, men Bortebest har selvsagt stått helt fritt til å anmelde hotellet uten føringer. 

Som flere av dere har fått med dere, har jeg nettopp vært på Rhodos. Jeg dro dit for å teste et splitter nytt hotellkonsept som heter Casa Cook.

Hvorfor er akkurat dette hotellet så spesielt, lurer du kanskje på?

Det er IKKE fordi du bor i lekre designleiligheter. Det er IKKE fordi du spiser restaurantmat fremfor kjip buffetmat. Det er IKKE fordi du har egen swim-out direkte fra leiligheten. Det er IKKE fordi det er en egen basseng-dj som skaper digg stemning når solen er på hell. Og det er IKKE fordi de tryller frem herlige drinker i baren, fremfor å stole på at en dispenser skal gjøre jobben.

 

Det er derimot fordi dette hotellets motto er «Mi Casa tu Casa». Og jeg merker det allerede to minutter etter ankomst.

-Ta med deg velkomstdrinken på rommet hvis du vil! sier den hyggelige resepsjonisten.

Og ettersom velkomstdrinken, en håndlagd virgin mojito,  smaker helt fantastisk, så tar jeg den med mens sjåføren kjører meg og bagasjen til leiligheten min i en golfbuggy. Mesteparten av drinken havner utenfor glasset på den humptete veien, men pytt, pytt. Det er noen dråper igjen som lar meg slukke tørsten i de greske varmegradene.

Som å våkne i et interiørmagasin

Jeg trives umiddelbart. Bohostilen er leken og hjemmekoselig i en blek, gråbeige palett, og gir meg følelsen av å våkne i et interiørmagasin. På badet er vasken støpt ned i en røff betongbenk, og på gulvene ligger det trendy stråmatter. Takhøyden gir meg rom til å puste, og vinduene går fra gulv til tak. Derfor sniker sola seg inn i det den smyger seg over Tsampikafjellet og markerer starten på dag 1.

Det er ikke hver dag jeg har et eget basseng fem skritt fra sengekanten, så jeg starter med et bad – hver morgen. Og selvom sola ikke har rukket å varme opp bassenget enda, så er det deilig å starte dagen på uvanlig vis.


Men hva med resten av hotellet? Lever det opp til forventningene? Bortebest spisser sansene, sjekker dusjen for muggsopp og tar en speedtest på wifi’en. I våre hotelltester deler vi ut maksimalt seks gullkofferter.

INTERNETT

Det er ingen tvil om at dette er et hotell for trendy, urbane sjeler. Rundt bassenget sitter så og si alle fordypet i en skjerm, og det er innafor å sjekke instagram-kontoen din under måltidet. Jeg får et passord i resepsjonen når jeg sjekker inn, og det funker på et blunk. Forbindelsen er like bra om jeg leser VG på nett på sengekanten, tar selfies i bassenget eller bruker Spotify på tredemølla, og best av alt: nettet faller ikke ut.

Jeg slipper faktisk å logge meg inn mer enn en gang, og sånne detaljer gjør at jeg tror på konseptet deres. Jeg føler meg rett og slett hjemme!

Gullkoffert utdeles.

ROM

rhodos_casacook_09
Mitt rom er et såkalt «split level», som betyr at det går over to etasjer separert med en liten trapp.

Casa Cook har 90 rom, og alle har inngang fra bakkeplan. Ikke alle rommene er like, men interiørdesigneren Annabell Kutucu har holdt alle i samme, behagelige bohostil. Sengene er usedvanlig behagelige, putene er gode og du er sikret en god natts søvn. Jeg plasserer kofferten i garderoben og glemmer fort at dette er et hotellrom. Her har jeg alt jeg trenger, takket være lekre toalettsaker, velfylt minibar og en sval aircon.

Badet har en åpen løsning. Akkurat det hadde jeg slitt litt med om jeg reiste med kjæresten, men både toalett og dusj har selvsagt dører som kan lukkes. Alt er rent og velholdt, og i dusjen kan jeg velge mellom håndholdt eller regnskogdusj. Det beste er allikevel at jeg har et stort basseng rett utenfor terrassedøren som føles veldig privat. I praksis deler jeg det med husrekken jeg «bor» på, men jeg ser ingenting til naboene under oppholdet.

Gullkoffert utdeles uten tvil!

OPPMERKSOMHET

rhodos_casacook_07
Lunsjtid: Jeg er fysen på tzatziki og gresk salat, som serveres med et smil.

Unge, pene mennesker sørger for at hotellet er glitrende rent, og at det du er fysen på kommer på et blunk. Enten det er en kaffekopp til frokost, en gresk salat til lunsj, eller en kjølig mojito under solparasollen. Alt serveres med et smil, og ettersom flesteparten av de ansatte kommer fra Rhodos selv, så har de mange gode tips om hva du bør se og gjøre utenfor Casa Cooks vegger. Faktum er allikevel at mange reiser hit kun for å slappe av. De reiser ikke til Rhodos, men til Casa Cook. Så bra er konseptet! Det går rykter om at det skal bygges flere Casa Cooks rundt omkring i verden, og jeg gleder meg allerede!

En morgen unner jeg meg en privat yogatime med Stavruoula Gouma. Hun er bare 21 år gammel, men rasende dyktig. Faktisk gir hun meg en av de beste yogaopplevelsene jeg noensinne har hatt, så husk å pakke yogaklær. I tillegg finnes det et velutstyrt treningsrom som er flittig brukt blant gjestene.

Gullkoffert, så klart.

FROKOST

rhodos_casacook_10
Spisesalen. Til frokost dekkes langbordet med godsaker.

Hva er vel bedre enn en god frokost? Jeg finner fort mine favoritter blant hjemmelaget quinoapudding, ferskpresset appelsinjuice, gresk yoghurt med valnøtter og honning og en egen egg-bar der du får eggene perfekt tilberedt hver dag. Allikevel synes jeg det blir litt vel mye sukker på frokostbordet i form av kandisert frukt, kaker og pannekaker. Tilbudet av ferske grønnsaker, fetaost og mer variasjon i pålegget hadde hevet nivået.

Gullkoffert, men her er det forbedringspotensiale.

TILGJENGELIGHET

Casa Cook har egne rom som er tilrettelagt for rullestolbrukere, men allikevel oppleves ikke hotellet som rullestolvennlig. Det er ikke tilstrekkelig med ramper, for eksempel for å komme inn i utendørsbaren, og det er trangt mellom bordene i restauranten såvel som mellom solsengene ved fellesbassenget. Det finnes heller ingen tilrettelagt måte å bade i bassengene på for personer med bevegelseshemmelser.

Sorry, ingen gullkoffert. Her har arkitekt Vana Pernari hoppet over noe som burde være et selvsagt grep i 2016.

NØKKELINFO

Adresse: United Europe Street, Kolymbia, Rhodos. Cirka 200 meters gange fra Kolymbia strand.
Pris fra: 12.390 kroner for to personer i en uke med avreise ved sesongstart (april) 2017.
Halvpensjon: For 2.800 kroner får du halvpensjon for to personer i en uke.
Hvem passer det for? Unge voksne med sansen for en urban livsstil. Barn under 16 år har ikke adgang.
Nett: Casa Cook

Her er dommen

[usr 5]

Vibeke tipser: Dette må du shoppe på Rhodos!