Døgnet har tjuefire timer, og omtrent ti av disse bruker jeg på å skrive. Det kan være blogginnlegg her på Bortebest, eller reportasjer til oppdragsgiverne mine. Da er det kanskje logisk å tro at når jeg først får muligheten til å ta en pause fra skrivingen, så er det siste jeg vil se et tastatur.

Men neida. Det jeg drømmer om er nemlig tid til å skrive, og til å skyve bestillinger på en armlengdes avstand. Jeg vil komme i kontakt med hun som gjerne sitter oppe natt og dag for å sette ord på historiene hun bærer på. Jeg vet hun finnes et sted der inne, men tiden strekker ikke til. Ikke kreativiteten heller, forsåvidt.

 

I forrige uke dumpet denne e-posten ned i innboksen:

Skrivekurs_Samadhi_03

Jeg har reist med Samadhi Travel tidligere til et  aldeles nydelig yoga retreat i Dubais ørken, og jeg vet at deres retreats innfrir akkurat det de lover. I dette tilfellet lover de en unik kombinasjon av yoga, skrivekurs og opplevelser i en uforglemmelig reise for kropp og sjel til fantastiske Sri Lanka. Her kan du lese dag-for-dag-programmet

Kursleder er dyktige Mariann Aaland, en forfatter jeg først og fremst kjenner fra tiden hennes som redaksjonssjef i et av magasinene jeg skriver for. Igjen blir jeg overbevist om at essensen i dette retreatet er kvalitet tvers igjennom. Jeg vil, jeg vil, rykker det i hele kroppen!

Det er lov å drømme

Før jeg rakk å tenke, sendte jeg en e-post til Gry, som er kvinnen bak Samadhi. Fortell meg hvordan det er på Sri Lanka i april, ber jeg. Jeg trenger å drømme meg bort, selvom jeg er smertelig klar over at jeg allerede har booket en reise til Paris når skrivekurset går av stabelen.

Gry svarer: «Masseturismen er ute av byen og tempoet er behagelig, strendene føles eksotiske igjen (da koser i alle fall jeg meg som aller best!). Perfekt tid til å fylle på med D-vitaminer og møte våren hjemme i Norge med en frisk glød.»
Skrivekurs_Samadhi_02
Ikke noe sak å fikse sunne smoothies til frokost når naboen selger frukt i alle regnbuens farger.

Jeg fikk jo ikke akkurat mindre lyst til å dra etter å ha lest dette. Dessuten vet jeg at Gry har bosatt seg på Sri Lankas aller lekreste område, og at hun kjenner til alle de beste stedene. Bare tanken på svaie palmer, smidige yogaøkter, insirasjon og sand mellom tærne, gjør at jeg må sette meg på hendene mine for å ikke klikke meg direkte til Skyscanner og bestille flybilletter.

Så i stedetfor at jeg reiser og realiserer min drøm, kan jeg i det minste tipse dere om dette retreatet. Det er bare plass til ni deltakere, så her er det bare å hive seg rundt hvis du har en forfatter i magen.
 
Les mer om skrive -og yogaretreatet her