Vi var invitert på presselanseringen av Symphony of the Seas av RCL

Hjelp, som dagene flyr avsted! Det er en hel uke siden jeg kom hjem fra cruiset med Symphony of the Seas, og nå først har jeg fått sortert i bildene.

La meg begynne med å si dette: Symphony of the Seas er stor. Helt enorm, faktisk! Verdens største cruiseskip forminsker andre cruiseskip til lekeskip med sine atten etasjer, og man føler seg litt som dronninga til havs når det imponerende fartøyet skummer Middelhavet til side og legger til kai.

Cruise_Symphony_of_the_Sea
Symphony of the Seas er havets dronning! Vi merket ikke noe til sjøgang, og koste oss ombord i det velutstyrte skipet. Foto: RCL

Men størst er ikke nødvendigvis best – som jeg har skrevet om i VG her – og jeg var veldig spent på hvordan Symphony of the Seas leverte på detaljnivå.

Tidsriktig design

Utseendemessig har havets dronning alt på sin side. Hun er skinnende ny, og interiøret er både lekkert og moderne. Ikke så overdådig pompøst som jeg har sett på andre cruiseskip, men helt i tråd med 2018-estetikk. Jeg liker godt at cruisedesignerne følger med i tiden, og det bærer absolutt Symphony preg av.

Symphony-of-the-Seas_bortebest
Det mangler ikke på suiter ombord – for den som vil bo romslig og ekstra godt!

Lugarene

En lugar er av natur ikke stor, men jeg føler at for to personer (jeg reiste med datteren min) så hadde vi rikelig med plass. Vi hadde en utvendig lugar med balkong, og akkurat det er noe jeg anbefaler på det aller varmeste. Utvendig er best! Jeg elsker å sette meg ut på verandaen for å hvile blikket på den åpne horisonten, og bare koble meg på havet og skipets rytme. Det er faktisk da jeg kjenner at jeg er på cruise, og jeg kunne ha sittet sånn i timesvis!

Symphony-of-the-Seas-lugar-med-balkong
Time out på balkongen.

En tenåringsdrøm!

Det første Siena la merke til var at lugaren hadde USB-utgang slik at vi (hun) kunne lade opp mobilen sin uten å bruke adapter av noe slag. Rett inn i veggen med USB’en og ferdig. Perfekt for en tenåring som ikke klarer seg uten sosiale medier på reisen. Jeg blir litt tenåringspreget jeg også, og elsket den fleksible USB-løsningen (selv om jeg hadde drasset med meg en internasjonal adapter til ingen nytte).

Datteren min var også kjapp til å si at «Se mamma, sånn speil ønsker jeg meg hjemme! Det er sånn som alle YouTuberne har!»

Jeg skjønte hvorfor. Etter å ha dusjet skulle vi pynte oss til kvelden, og fy søren så fin man blir med sirkellys i øynene. Se bare her: Symphony of the Seas

Underholdningen

Et skip på størrelse med Symphony kan skryte av å tilby underholdning for absolutt alle alderstrinn. Skipet er bygd med barnefamilier i tankene, og her er det nok å fordrive tiden med: Flowrider (en bølgemaskin på dekk 15) er en av signaturproduktene til RCLs Oasisklasse, og har du store barn med adrenalinbehov med i reisefølget kan du være sikker på at de kommer til å elske dette. Ellers finnes det barneklubber for alle alderstrinn, noe vi aldri har testet ettersom både barna og vi voksne synes det er koselig å tilbringe tid sammen når vi først har ferie.

Symphony-of-the-Seas
Datter i solnedgang på dekk. Minigolfen var et av våre favorittområder!

ALDRI kjedelig

Jeg kan ramse opp minigolf, bordtennis, zipline, karusell, basketbane, klatrevegg og vannsklier og en av nyhetene på Symphony er The Ultimate Abyss – alle skliers mor – som spenner over ti dekk og garantert kiler i magen! Jeg testet ikke, og ikke Siena heller, men hadde jeg hatt med meg sønnen min, så hadde han kjørt livet ut av dette lillafargede monsteret!

Symphony-of-the-Seas_bortebest
NYHET! Den største sklien til havs heter The Ultimate Abyss, og er ikke en vannsklie slik jeg opprinnelig trodde.

Verdensklasse

Men nok om barna. Hva med oss voksne? Jeg kan med hånden på hjertet si at noe av det som har overrasket meg aller mest når jeg har cruiset på megaskip som Symphony, er kvaliteten på showene ombord. Jeg er både kunstinteressert og teaterinteressert, og i utgangspunktet skal jeg innrømme at jeg tenkte at cruiseshowene kom til å være en fattig erstatning for «ekte» artister. Men jeg tok feil. Showene ombord på Symphony (og Allure og Harmony for den saks skyld) er virkelig i verdensklasse. Ja – verdensklasse! Det er store ord, men fy søren, jeg satt med hjertet i halsen og hendene halvveis over øynene da kunstløpartistene satte fyr på isen i Studio B.

Cruise_Symphony_of_the_Sea
Vi koste oss stort under skøyteshowet. Artistene hadde sin generalprøve mens vi var ombord, og ga alt!

Jeg trampeklappet underveis, og ble skikkelig revet med. Siena sa hele tiden «SÅÅÅÅÅ flinke de er!». Og skøyteshowet er ikke engang skipets hovedunderholdning. På den store teaterscenen kan du oppleve den fantastiske Broadway-musikalen Hairspray, og her har det faktisk blitt hentet inn kjente navn fra Broadway!

Cruise_Symphony_of_the_Sea
Showene ombord er i verdensklasse – ja, faktisk!

Bakerst på skipet er det spesialbygd et basseng og to stupetårn for det fabelaktige Aqua Theatre. Vi har sett tilsvarende show på Allure of the Seas for noen år siden, og denne gangen fikk vi bare med oss en av treningsøktene. Men herregud, for noen (særdeles veltrente) artister! Jeg elsker underholdningen ombord, og føler at jeg får stimulert alle sanser når jeg sitter på et skip midt på havet og bare nyter akrobatiske stunts og fantastisk musikk. Det er nesten så jeg kunne tenke meg et nytt cruise kun for underholdningen sin del.

Maten ombord på Symphony of the Seas

Mat er viktig når man er på ferie, og jeg er den første til å stille høye krav til serveringen ombord. Det går selvsagt ikke an å forvente Michelinmat når 6 800 mennesker skal bespises mer eller mindre samtidig, men allikevel synes jeg man skal spise godt.

Cruise_Symphony_of_the_Sea
GOD MAT: Man spiser godt på cruise, og jeg velger alltid fisk når jeg kan. Dette er en barramundi (en abborfisk) – som er en nydelig fisk jeg tidligere har spist på Zanzibar.

All inclusive

Denne gangen fikk vi ikke testet noen av spesialrestaurantene (altså de man betaler ekstra for utenom det som inngår i prisen). Og fordi det var et rent pressecruise, så var ikke room service tilgjengelig heller. Det er synd, for jeg elsker (som sagt) å sitte på verandaen, hvile blikket mot havets krusninger og bare kjenne at jeg ferdes til havs. Da er det perfekt med litt nachochips med dip:) Men vi spiste altså på de spisestedene som er inkludert i cruiseprisen, og det er egentlig greit. Da vet vi ihvertfall hva vi snakker om, og jeg kan røpe med en gang at maten ombord er veldig god. Både delikat, veltilberedt og servert i rause porsjoner.

Symphony-of-the-Seas-mat
DESSERTMAGE: Det gjelder å la det være igjen litt plass til dessert!

Her spiste vi:

Siena og jeg testet så mye vi kunne av spisestedene ombord, for vi er noen matmonser begge to.

El Loco Fresh – ny meksikansk restaurant som vi begge elsket! Restauranten ligger på dekk 15 – like ved alle barneaktivitetene, så det er mange som bruker dette spisestedet til å fylle opp energilagrene. Men både taco, guacamole og quesadillas smakte veldig godt, så dette er ikke bare mat for barna. Inngår i all inclusive.

Symphony-of-the-Seas_bortebest
NYHET: En veldig god meksikansk restaurant har åpnet på samme dekk som flowrideren og ziplinen. Perfekt om mellommåltid innimellom aktivitetene!

Hooked – Sjømatrestaurant som jeg hadde gledet meg veldig til på forhånd. Jeg elsker krabbe, blåskjell og stort sett alt som kommer fra havet, og det gjør tenåringen også.

Derfor ble vi litt skuffet da det viste seg at de kun serverte utvalgt finger food under presseseilaset. Vi fikk et briochebrød med fritert hummer. Det smakte nydelig, men her hadde jeg egentlig kunnet tenkt meg å tilbringe hele lunsjen. Inngår i all inclusive, bortsett fra noen premiumprodukter som østers.

Symphony-of-the-Seas-nyhet
NYHET: Hooked er en sjømatrestaurant som inngår i all-inclusive prisen på cruiset. Her er maten hentet fra havet, og restauranten ligger lekkert til helt foran i skipet.

Dog house – en pølsebod der du kan velge mellom ulike pølsetyper. Kjapt og enkelt – og gratis.

Windjammer – stor buffet øverst i skipet. Åpent til alle måltider, men vi tok bare frokosten her. Lekkert utvalg. Inngår i all inclusive.

Symphony-of-the-Seas-mat-ombord
WINDJAMMER: Staselige dekorasjoner lagd av frukt og grønnsaker.

Sorrentos – Her får du pizzastykker med ulike toppinger. Veldig gode pizzaer, og perfekt når du vil ha en rask matbit i løpet av dagen. Inngår i all inclusive.

Park Cafe –  Jeg har testet denne kafeen på Symphony og Allure, og må innrømme at det ikke er min favoritt. Layouten på restauranten er ikke god, man blir stående i kø uten å se vareutvalget. Litt kantinepreg. Inngår i all inclusive.

Promenade – Godt kafekonsept i hjertet av skipet. God kaffe og veldig gode kakebiter når man blir fysen på noe søtt. Inngår i all inclusive.

Main dining room – Her spiser flesteparten av gjestene middagen sin, og det skjer i elegante omgivelser på komfortable stoler. Kom gjerne litt tidlig hvis du vil ha et bord ved vinduet.

Du velger selv om du vil sitte på et stort bord med andre for å være sosial, eller om du kun vil spise med reisefølget ditt. Du velger mellom ulike forretter, hovedretter og desserter som inngår i all inclusive. Brus, vin og øl betaler du for.

Symphony-of-the-Seas-cruise
JENTETUR: Noe av det deiligste jeg vet med å dra på cruise er at alt er så enkelt og tilrettelagt. Vi trengte bare å nyte!

Jeg synes maten holder et høyt nivå, og alle er garantert å finne noe de liker. Menyen bærer preg av å skulle tilfredsstille flest mulig, og er du en «foodie» vil det muligens bli kjedelig i lengden. Men da kan du alltids bestille bord på en av spesialrestaurantene der maten holder en høyere standard, og har mer særpreg.

Lurer du på noe?

Nå nærmer dette innlegget seg gigantiske proporsjoner, og det er mye mer å fortelle om cruiseopplevelsen vår. Men i stedet for å ramse opp, så tror jeg nesten det er bedre hvis dere fyrer løs med spørsmål i kommentarfeltet nedenfor eller på Facebook-siden vår, så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan. Ok?

Symphony-of-the-Seas-cruise
Det var masse fyrverkeri og bra musikk over høyttaleranlegget da vi la fra kai i Malaga. Neste stopp: Barcelona.

10 % rabatt på cruise

I samarbeid med Royal Caribbean kan vi tilby våre følgere 10 % rabatt på cruisets grunnpris! Dette gjelder bestillinger hos Royal Caribbean på telefon  815 00 185 frem til den 30. april. Rabatten kan kombineres med de fleste andre kampanjerabatter!

Det eneste du trenger å gjøre er å oppgi koden SYMPHONY INFLUENCER BORTEBEST når du ringer for å bestille cruiset ditt.

PS: Akkurat nå tilbys det kanonpriser på cruise i Karibia! F.eks: 11.446 kroner per person for en uke fra Miami, til Honduras, til Mexico, til Bahamas og tilbake til Miami med Symphony of the Seas.

Med vår kode sparer du 1.144 kroner per person! Men husk at koden kun gjelder hvis du ringer Royal Caribbean og bestiller over telefon.


Når Bortebest-bloggerne deltar på pressereiser, opplyser vi om det. Vi står fritt til å skrive vår ærlige mening om reisemålet og opplevelsene underveis. Det legges ingen føringer fra arrangørens side, og du kan være trygg på at det alltid er vår personlige mening du leser her på bloggen.