Pressereise i regi av Storbritannias turistkontor

Jeg elsker energien i den engelske hovedstaden, men jeg elsker også tempoet på den den engelske landsbygda. Hvorfor ikke forsyne seg av begge deler når du først er i England? Avstandene er korte for oss som bor i Norge, og togene går ofte. Tøff deg ut av St. Pancras station etter frokost, og opplev magiske Rye, en by jeg ikke hadde hørt om før i forrige uke. Byen ligger på en høyde, med utsikt til kysten, og er en av Englands aller vakreste byer.

Smelt! Jeg elsker småbylivet i England.

Overnatt i Rye

Rye er en supersøt by fra middelalderen der livet går i sakte fart. Akkurat passe stor til å at du rekker å oppleve den på en dagstur, men jeg ville ha overnattet på det superlekre hotellet The George in Rye. Her har både George Clooney og Matt Damon bodd under innspillingen av filmen Monuments Men, og det koselige boutiquehotellet er perfekt hvis du vil ha en romantisk pause fra hovedstaden. Prisene starter på 112 pund per natt for et dobbeltrom. Eieren var tidligere setdesigner i et Londonteater, og det var omtrent sånn det føltes å gå rundt i det vakre hotellet: Som å være i et teater.

De har til og med fått så mange forespørsler fra kunder som vil kjøpe med seg en liten bit av den unike stilen hjem at de har åpnet «The shop next door» (som er akkurat det – en butikk ved siden av hotellet). Her kan man kjøpe lampene, putene, lysene, glassene og stoffene som finnes på hotellet. Til og med malingen som er brukt på veggene! Genialt.

The George in Rye
The George in Rye er et perfekt boutiquehotell for deg som vil ha en base for natten. Dette er den fantastiske junior suiten som koster ca. 200 pund per natt.

Mermaid street

Mermaid street er den mest ikoniske gaten i Rye, fordi den er spekket med historie. Her har smuglere fraktet sine illegale varer gjennom underjordiske korridorer, og gamle hus i tudorstil står på rad og rekke i den yndige brostensgaten. Jeg elsker å rusle i sakte fart og forestille meg alt som har skjedd i de gamle, vindskjeve husene opp gjennom historien.

Rye dagstur London
Hus i tudorstil i Mermaid Street.

Her ligger også The Mermaid Inn, som er en perle av et gammelt vertshus. Bestill et bord til middag, og kjenn på den magiske stemningen i de mørke treveggene. Treretters middag koster 39,50 pund per person, en toretter koster ti pund mindre.

Det er også mulig å overnatte på The Mermaid Inn, og flere av rommene har spøkelser (sies det). Jeg har aldri tidligere trodd på spøkelser, helt til jeg overnattet på The Woolpack Inn og delte rom med Frederic.

The Mermaid Inn meny
Kjøkkenet på The Mermaid Inn er prisbelønnet og franskinspirert.

Ikke bare sommerdestinasjon

Det er superkoselig å bare rusle rundt i de vakre gatene som har fått stå mer eller mindre uendret siden 1400-tallet. Jeg trodde ikke at slike steder fantes lenger (bortsett fra i Harry Potter-universet), og det er ekstra koselig at vanlige folk fortsatt bor her. Det er ikke en fraflyttet spøkelsesby som bare kommer til live om sommeren, så her er det vel så koselige en hustrig høstdag når alt du vil er å holde deg inne på en lun pub og se regnet på vinduet utenfor.

Rye England
Utsikten fra Saint Mary-kirkens klokketårn er vel verdt turen opp de smale trappetrinnene. Her har kirken stått i over nihundre år.

Litt shopping på reisen?

Hvorfor ikke? Rye er blottet for kjedebutikker, så du kan kose deg med mange små spesialforretninger, kunstgallerier, antikvitetsbutikker og ikke minst, keramikk. Rye har lange keramikktradisjoner, og jeg kunne fort ha gått bananas på The Rye Pottery. Her finner du både tradisjonell og samtidskeramikk, og det er en familiebedrift som er drevet med hjertet.

Er du en vinylelsker, så sjekk ut Grammar School Records der du kan finne LP-skatter du bare drømte om! Butikken ligger i en vakker mursteinsbygning som tidligere var et skolebygg.

The Rye Pottery
Josh og Tabby Cole er søskenparet som driver The Rye Pottery.

Sånn kommer du deg til Rye

Ta tog fra London St. Pancras til Rye (ett bytte på Ashford International). Stasjonen ligger 2 minutter til fots fra byen.


Når Bortebest-bloggerne deltar på pressereiser, opplyser vi om det. Vi står fritt til å skrive vår ærlige mening om reisemålet og opplevelsene underveis. Det legges ingen føringer fra arrangørens side, og du kan være trygg på at det alltid er vår personlige mening du leser her på bloggen.