Pressereise i regi av Storbritannias turistkontor

Jeg har alltid drømt om å overnatte i et lunt og koselig rom over en typisk engelsk pub, og akkurat det fikk jeg muligheten til på min siste reise til England. Jeg kan ikke tenke meg noe mer romantisk!

Puben heter Woolpack Inn og ligger i Sussex, litt under en time fra London med tog. Området ligger omtrent mellom den engelske hovedstaden og sørkysten i retning Dover, og er veldig vakkert med mange flotte landsbyer. Men mer om det senere. For hoveddestinasjonen for meg på denne turen var faktisk selve overnattingsstedet.

Pub overnatting England
Bygningen er over 500 år gammel, og hele første etasje er pub og restaurant, mens de fem rommene ligger i 2. og 3 etasje.

Kreativ eier

Woolpack Inn har bare fem rom, som alle ligger i etasjen over puben med samme navn. Ingen av rommene er like, og det er eieren John Rogers som er den kreative kilden. Han er opprinnelig arkitekt, og driver nå Ramblinns, tre ulike etblissementer som er lenket til Woolpack Inn. Dessuten er han verdens hyggeligste mann! Du vet, en sånn lun engelskmann med glimt i øyet som alltid har en god historie på lur, og som er høfligheten selv. Sånne som jeg elsker!

Woolpack Inn John Rogers
John Rogers er den svært hyggelige mannen bak Woolpack Inn.

For meg har det vært viktig å ivareta tradisjonen der den engelske puben står sentralt i folks liv, forklarer han og sier at mange puber dessverre kjøpes opp av store kjeder. Det blir stadig vanligere at spilleautomater og store tv-skjermer tar over for det sosiale limet pubene en gang var.

Woolpack Inn er annerledes. Jeg merket det med en gang jeg kom, og hørte hvordan gulvene knirket og peisen spraket. Lydene, luktene, interiøret. Alt roper velkommen!

Pub overnatting England
Rommet mitt het «Frederic», og huser et vennlig spøkelse.

Så ble vi vist opp på rommene våre. Eller det vi si, vi fikk se alle de fem rommene før vi skulle velge oss hvert vårt favorittrom. På denne reisen, som var arrangert av det britiske turistkontoret, reiste jeg med den svenske bloggeren og magasinredaktøren Marlene og med den danske reisejournalisten og bloggeren Karen Seneca. Begge var superhyggelige damer, og utrolig nok fant vi raskt ut hvem som skulle ha hvilket rom.

Pub med sjarmerende rom

Det viste seg at Karen har «a thing» for  Napoleon, og dermed valgte seg det smaragdgrønne rommet «Josephine». Marlene falt pladask for det lyse og romantiske rommet «Honeychild», og jeg fikk «Frederic» som er pubens største rom. Det er også det rommet som er hjemsøkt av et spøkelse ved navn Frederic, og som jeg skulle stifte bekjentskap med under oppholdet.

Engelsk pub med overnatting
«Josephine» er oppkalt etter Napoleons hustru, som skal ha ventet på Napoleon på dette rommet da han planla å invadere England. Rommet er mørkt og superromantisk!

Å sove med et spøkelse

Alle rommene på Woolpack Inn er, som jeg nevnte innledningsvis, ulike. Det de har til felles er en bohembritisk og maksimalistisk stil som spiller på strippet treverk, kraftige materialer, tunge gardiner og frittstående badekar. På mitt rom hadde jeg to vasker og et vakkert badekar i en åpen baderomsløsning, samt eget toalett og en garderobe i tillegg til soveromsdelen. Rommet var enormt, og det er god plass til å slappe av her før eller etter middag nede på puben. Restauranten er virkelig superkoselig, og populær blant lokalbefolkningen. Det benyttes lokale råvarer fra både havet og det nærliggende våtlandsområdet Romney Marsh (smak på lammet!).

pubmat England
En varmende shephard’s pie med lam fra Romney Marsh smaker nydelig på en kjølig vinterkveld.

Det jeg ikke var forberedt på var at jeg skulle tilbringe natten med spøkelset som rommet er oppkalt etter! Han oppholdt seg gudskjelov i garderboen, der han skrudde av og på lyset mange ganger i løpet av natten. Jeg som egentlig ikke tror på spøkelser sov med lyset på den første natten. Den andre natten dristet jeg meg til å sove med lyset av. Ikke visste jeg at spøkelser må tisse, men det oppdaget jeg at «mitt» spøkelse hadde gjort på toalettet mitt i nattens mulm og mørke. Morsomt – og litt skummelt!

Så mye koster det

Jeg synes prisene er veldig hyggelige, og du får god valuta for hotellpengene. Rommene på Woolpack Inn koster fra 990 – 1540 kroner per natt. En stor frokost er inkludert (tenk varmrøkt laks med hjemmelaget eggerøre, eggs benedict eller en god, gammeldags «full English»).

 

Sånn kommer du deg til Woolpack Inn

Ta tog fra London St. Pancras til Ham Street station (ett bytte på Ashford International), og arranger med puben i forkant at de enten henter deg eller bestiller en taxi for deg ved ankomst. Stasjonen ligger 7 minutters kjøring fra puben.

Er du anglofil som meg? Da bør du lese denne: 5 idylliske landsbyer i Lake District


Når Bortebest deltar på pressereiser, opplyser vi om det. Vi står fritt til å skrive vår ærlige mening om reisemålet og opplevelsene underveis. Det legges ingen føringer fra arrangørens side, og du kan være trygg på at det alltid er vår personlige mening du leser her.