Noe av det mest romantiske som finnes er å dele et godt måltid med kjæresten din. Snakke, smake, nyte. Vekke sansene, og kanskje skåle i lokal vin. Her deler vi fire av våre favorittsteder som forfører vinterkulda ut av kroppen og inviterer Cupid inn.

Slottsmiddag, Provence

Chateau-Mentone-Provence-800
Hva med å spise middag på et slott i Provence? Uten å betale det hvite ut av øyet? Dra til vakre Château Mentone.

I vår reiste vi til Provence, deilige landlige, Provence. Et av tusen høydepunkter var å bo på slottet til den arbeidsomme Marie-Pierre Caille, Château Mentone Saint-Antonin-du-Var. Hun kjøpte slottet i 2003 og startet opp økologisk vin- og olivenoljeproduksjon, selvsagt etter å ha hentet inn en fancy arkitekt som bygget opp et kombinert produksjonslokale og restaurant. Der serverer Marie nydelig provencalske retter med råvarer fra omegnen til prisen av en middag på et norsk kjøpesenter. Før middag kan dere spasere rundt i skogene eller bade i bassenget, og etter måltidet kan dere nyte hverandre i de romantiske og nostalgiske rommene i den gamle slottsbygningen. Oh, la, la, sier nå bare vi.

www.chateaumentone.com 

Bli brisen i høyden, Singapore

1-Altitude Singapore
Cocktails på 1-Altitude i Singapore. Foto: Kian Kramer

I fjor sommer reiste Bortebest.no til Singapore, Asias svar på New York. Singapore er hektisk, vilt internasjonal med en egen Chinatown og den hysteriske Orchard Road der de rikeste motekonsernene i verden konkurrerer om å ha den mest ekstravagante arkitekturen. Wow! Etter å a guffet innpå street food på markedene, skjøt vi til himmels i heisen på 1-Altitude, et bygg på 62 etasjer. Her er det en bar hvor du får utsikt helt til Australia. Minst. Ta med kjæresten hit og nyt natten med en Singapore Sling mens vinden napper kjærlig i skjørtekanten. Mmm …

www.1-altitude.com

Lær å lage Singapore Sling slik den lages på opprinnelsesstedet Raffles Hotel

Stedet turistene ikke har funnet frem til i Venezia

Romantisk_middag_Venezia2
‘Ai Artisti’ er Venezias mest romantiske restaurant, det er jeg overbevist om.

Å finne en romantisk restaurant i Venezia høres kanskje lett ut, men tro meg. Det er det ikke. Ihvert fall ikke hvis du har lyst til å nyte måltidet omringet av andre turister. Det beste av alt er å føle at du har funnet frem til en nabolagsskatt, der kelnerne er på fornavn med stamkundene, og maten er upretensiøs men allikevel så himmelsk god at du blir mør i knærne av å spise. Ai Artisti (Fondamenta  della Toletta) er en sånn restaurant. Med blafrende lys på bordene, og med kanalen i umiddelbar nærhet. Tro meg, har du romantiske behov, blir det ikke feil her. Husk bare at du MÅ bestille bord, for det blir fort fullt i den knøttlille restauranten som ligger i arbeiderstrøket Dorsoduro.

Hva med en aperitiff før middag? Jeg har funnet frem til Venezias tre beste barer

Bromantisk i Paris

Paris er en by som gjør romantiske par en stor tjeneste bare i kraft av sine bygninger, broer og avenyer. Det finnes massevis av gode restauranter, så det er vanskelig å kåre den aller mest romantiske. Men Chez Julien (1 Rue du Pont Louis-Philippe) scorer høyt på min liste. Hvorfor? Fordi du har utsikt over Pont Louis Philippe og Île Saint-Louis. Bak skulderen har du vakre église Saint-Gervais, og veien er kort til Marais mange barer og trivelige stemning. Maten er dessuten førsteklasses, og på bordene blafrer stearinlysene. En ‘Châteaubriand sauce aux poivres’ med håndlagde frites får daten din til å ville dra tilbake til Paris hvert eneste år!

Romantisk_restaurant_Paris
FRA KANTINE TIL DESIGN: Costes-brødrene er fremtredende i Paris’ restaurantverden, og restauranten Chez Julien bærer preg av deres gode smak.