Det skal ikke så mye til for å vekke reiselysten min. En film og litt popcorn, kanskje et vinglass, også hiver jeg meg over Skyscanner!

#1 The Bucket List
Reisefilm_07

To gamle karer som møtes på sykehuset klarer endelig å se hva som virkelig er viktig her i livet: Å leve ut drømmene sine! Denne lune filmen med herlige Jack Nicholson og den litt mer forsiktige Morgan Freeman, inspirerer ikke bare til reiselyst, men også til å ta grep mens man fortsatt har helsa i behold.

#2 Eat, Pray, Love

Reisefilm_05

Denne filmen ble kalt både klissete og forutsigbar da den kom ut. Men jeg liker den. Og hvem kan motstå Julia Roberts smil? Hun reiser gjennom Italia, India og Bali, og finner nettopp mat, bønn og kjærlighet, og jeg blir gjerne med på ferden. Bali-delen ble blant annet spilt inn i Ubud, og da jeg besøkte byen for et par år siden, falt jeg også pladask.

Her er min lille guide: 24 timer i Ubud

#3 Lost in TranslationReisefilm_06

To amerikanere (Scarlett Johansson og Bill Murray) møtes i Tokyo, og kjemien som utvikles mellom dem utgjør handlingen i denne filmen. Morsom og så sår på samme tid.

#4 Before Sunrise og Before SunsetReisefilm_04

Disse filmene elsker jeg. Handlingen er lagt til dialogen mellom purunge Jessie og Celine, og alle som er glad i å reise og forelske seg, faller pladask for disse filmene. Den tredje filmen i trilogien, Before Midnight, synes ikke jeg var like bra, men det er allikevel noe veldig fascinerende med Ethan Hawke og Julie Delphy, som har spilt rollefigurene siden 1995.

 

#6 Midnight in ParisReisefilm_02

Woody Allen tar oss med på en eventyrlig tidsreise med Paris som kulisse. Filmen er full av franske klisjeer, men hva gjør vel det? Denne ser jeg gjerne igjen, ikke minst fordi Owen Wilson gjør en fantastisk prestasjon, og det er umulig å ikke falle for hans nostalgiske vesen.

#7 Mamma Mia!Reisefilm_10

Jeg er vanligvis ingen stor fan av musicals, men denne feel good-filmen med fantastiske skuespillerprestasjoner gjør jeg unntak for. Den greske øya Skiathos er full av turister på jakt etter filmens lekre scener, og får man ikke lyst på gresk øyliv etter å ha sett denne, så vet ikke jeg.

#8 The Talented Mr. RipleyReisefilm_09

En gammel film som jeg nesten hadde glemt. Men da jeg var på cruise med SeaDream i fjor sommer, rigget de til med utekino på dekk med denne filmen på lerretet da vi seilte forbi Sorrentokysten. The Talented Mr. Ripley er filmet nettopp i denne skjærgården, på øya Ischia, så mens vi ble servert popcorn under stjernehimmelen, var det lett å drømme seg bort.

#9 Notting Hill
Reisefilm_11

Denne filmen kan jeg se gang på gang, og jeg blir ikke lei av Hugh Grants keitete sjarm og Julia Roberts sårbare vesen. Scenen hvor Hugh Grant klatrer over et gjerde og sier ‘oopsies daisies’ er min absolutte favoritt, og tonen og kjærligheten som utvikler seg mellom hovedpersonene er så godt fortalt at denne filmen får meg til å både hikste av latter og tørke tårene. Nå skal det sies at jeg er ganske lettrørt.

#10 The TouristReisefilm_12

Angelina Jolie og Johnny Depp i Venezia. Kan det bli bedre? Dette er en estetisk overdose, og selvom jeg ikke er kjempebegeistret for actionelementet i denne filmen, så elsker jeg regissørens elegante grep. Hvorfor ikke flere filmer er filmet i vakre Venezia aner jeg ikke!

 

Ha en herlig filmkveld!