Rundt Bordeaux er det nesten utallige landsbyer og grender hvor du spiser førsteklasses. Regionens råvarer og produkter, som foie gras, and, kjøtt, østers og oster blir ofte servert både på den tradisjonelle måten og i kombinasjon med nye mattrender.


Les Dimes

Vakkert innredet liten restaurant i middelalderbyen Issigeac cirka 20 kilometer sørvest for Bergerac – midt mellom vinmarkene. Les Dimes påpeker gjennom sine retter at de driver med bistronomie. Her får du servert foie gras, duer, kreps og kjøtt med lekent og lett tilbehør. Tallerkenene appellerer til øyet og er vel tilberedt. Lokale viner er en selvfølge.

2 Grand’ Rue, 24560 Issigeac- Dordogne
lesdimes.com

 

L’Huitrier Pie, Saint-Émilion

Fabelaktig liten restaurant i den ellers turisttette landsbyen Saint-Émillion som virkelig er verdt et besøk. På menyen får du selvsagt et utvalg amuse-bouche, deretter blant annet hummer, østers, torsk og kalv nydelig presentert og tilberedt. Restauranten har fått utmerkelsen tallerken i Michelin-guiden, men enkelte tror restauranten har potensial for å få stjerne. Da vil den i så fall konkurrere med tre andre i landsbyen, som ikke har flere enn 2 300 innbyggere.

11 Rue de la Porte Bouqueyre, 33330 Saint-Émilion, Frankrike
lhuitrier-pie.com

Restaurant L’Huitrier Pie i Saint-Émilion.


La Grand’Vigne

Originalitet, perfekt gjennomføring, eksellent vinliste og vakre omgivelser midt i vinmarkene. Dette finner du på La Grand’Vigne i landsbyen Martillac like sørøst for Bordeaux. Chef Nicolas Masse og hans team har fått to Michelin-stjerner. Restauranten ligger i hotellet Les Sources de Caudalie, som er en del av en vingård. Liker du maten, tilbys det matlagingskurs. Å kunne lage Michelin-mat, er vel en flott suvenir?

Les Sources de Caudalie, Chemin de Smith Haut Lafitte, 33650 Martillac
sources-caudalie.com

Fra vingård til vingård i Bordeaux