Jeg har alltid sverget til å ha med bok på reise. En bok som holder meg med selskap på lange flyreiser eller under en parasoll. Men det var før jeg begynte å høre på podcast. Nå er jeg podcastfrelst, og i stedet for å slepe med meg tunge bøker, så har jeg nå ekstra ladere til mobilen i veska. Sånn at jeg aldri går tom for batteri.

Min favoritt

Grunnen til at jeg liker podcast så godt er at jeg kan gjøre andre ting mens jeg lytter. Jeg kan kjøre bil, trene, handle på Rema eller gå tur med hunden. Det er rett og slett genialt. Og særlig er det én podcast som er ukas høydepunkt: URIX på lørdag.

Det er 1 time med spennende og oppdatert informasjon fra hele verden, og programmet går i dybden. Jeg elsker muligheten det gir meg til å føle meg oppdatert på verdensbildet. Ikke bare i overskriftsformat, men til å forstå litt bedre hvordan ting egentlig henger sammen. Dyktige korrespondenter tar meg med bak kulissene, og jeg lærer noe nytt i hver eneste episode. Noe som gjør at jeg ser verden i et litt annerledes perspektiv. Hadde jeg skullet lese meg opp til samme kunnskap på egen hånd, hadde jeg måttet tråle avisene fra flere verdenshjørner, og hvem har tid til det?

Podcasten er hentet fra NRKs program på P2 med samme navn, og frem til 2014 het det «Verden på lørdag». Fordelen med podcastformatet er at du kan lytte når du vil og hvor du vil.

Andre favoritter

Jeg har vært innom noen av Norges største podcaster, lyttet, abonnert og funnet ut at noen blir rett og slett for slitsomme på øret i lengden (les Tusvik & Tønne).

Jeg liker Synnøve & Vanessas podcast, fordi de er på min alder og jeg kan forholde meg til mye av innholdet selv om det er i overkant mye annonser og veldig light.

Harm & Hegseth liker jeg godt – ikke fordi jeg kan forholde meg til innholdet, for det kan jeg slett ikke. De to unge homsene gir meg innblikk i en helt annen verden enn min egen, og Vegard Harm blir man glad i. Han er den glamorøse, direkte og samtidig folkelige stemmen Norge trenger. De har en fin og ærlig tilnærming til sin nye kjendisstatus pluss at de kan være hylende morsomme innimellom.

Alex og Frithjofs podcast er fast følgesvenn hver uke. Jeg får følelsen av å være flua på veggen i et gutterom hvor to gode kompiser deler lun humor og intelligente innspill. De er personlige uten å bli private, og jeg må innrømme at jeg har sittet på fly og ledd høyt av denne podden.

Jeg er også en sucker for kjærlighetstipsene til Sissel Gran og Catrin Sagen i Kjærlighetspodden, men her går det lang tid mellom hver nye pod.

 

 

Podcasttips
Å ligge sånn mens jeg fôres intravenøst med nyheter fra hele verden er min nye favorittsyssel.