Sov søtt og våkne opp i vinmarkene. I Bordeaux og regionen Nouvelle-Aquitaine kan du velge å bo i alt fra slott til enklere bed and breakfast. Her er tre hyggelige alternativer.

La Maison Fort

Det er litt av et syn å titte ut av vinduene på La Maison Forte i landsbyen Montaut d’Issigeac. Her er det vinmarker så langt øyet kan se. Selve slottet, eller gården om du vil, er fra 1300-tallet, men er kjærlig ominnredet til bed & breakfast av et par fra Amsterdam. De bor selv på gården og gjør alt de kan for at du skal ha det bra. Det er rett og slett vidunderlig å sitte på terrassen deres og spise croissanter og dvele over om du skal gå en tur eller slappe av i bassenget i hagen. Eller kanskje bare drikke litt vin?

Fra 120 euro per natt
Montaut, 24560 Montaut, Frankrike
lamaisonforte.net

Eierne på La Maison Forte Montaut i landsbyen d’Issigeac Bordeaux Frankrike byr på en service varmere og mer effektiv enn hva du får på et femstjerners hotell. Vi elsker det!

La Grande Maison Bernard Magrez

På dette femstjernershotellet har ingen uttrykksgjerrig skandinavisk designer sluppet til. Her er det silketaft, svungne linjer og sterke farger. Det er altså vinmagnat Bernard Magraz, som eier en rekke vingårder rundt om i Frankrike og i andre vinproduserende land, som eier dette overdådige hotellet. Kanskje det er bygget og innredet i tråd med hans egne preferanser? Her finnes det meste av bekvemmeligheter, inkludert limousinservice og produkter fra Guerlain på badene. Husets konditor sørger for en kaloritett og deilig frokost. Til middag velger du kanskje å spise på hotellet? Det huser nemlig Pierre Gagnaire Restaurant med to Michelin-stjerner. Dette er hotellet for deg som vil leve som en aristokrat.

Priser fra cirka 392 euro per natt.
10 rue Labottière, 33000 Bordeaux
lagrandemaison-bordeaux.com

Landelig sjarm og hygge hos La Maisonnée Girondine i Bordeaux.


La Maisonnée Girondine

Vil du bo enkelt og hyggelig ikke langt fra Sain-Émilion, kan du undersøke La Maisonnée Girondine. Dette er ikke et luksuriøst B&B, men her tilbys det gode rom med fine bad og en hyggelig frokost. Den britiske eieren Ellie Parsons vet ikke hva godt hun kan gjøre for gjestene. Hun elsker dessuten området og tipser gjerne om vingårder, butikker og stier du bør oppleve. Og går du deg bort i vinlandet, plukker hun deg gjerne opp, noe som faktisk skjedde én av gjestene. Dette stedet kunne kanskje heter La Maisonnée Hjertevarme?

Priser fra 100 euro per natt
2, Chemin du Moulin, 33350, Saint Magne de Castillon
lamaisonneegirondine.com

3 små vingårder i Bordeaux verdt et besøk »»