Da jeg hørte rykter om The Well, og at det var Stein Erik Hagen som hadde åpnet et ellevilt luksusspa, var jeg ikke sen om å dra for å sjekke ut stedet. Og her er min karakter.

Ren nytelse

Rimi-butikkene er den rene matlyst-dødaren, men det er nok tvilsomt at kjøpmann Stein Erik Hagen handler der selv. Han ser nemlig ut til å være mer opptatt av nytelse, fine omgivelser og lekre interiører. Det inntrykket fikk jeg da jeg opplevde hans nye spa The Well. Og mange med ham. For i det jeg kler av meg vinterstøvlene i garderoben, ser jeg at vi er blitt ganske mange. Skohyllen er nesten full. Det til tross for at introduksjonbilletten koster 490 kroner og at du må kjøpe husets eget badetøy til cirka 75 kroner.

VIBEKE: En annerledes sminkepost

Inga-selfie-The-Well-1050
Det er ikke tillatt å fotografere inne på The Well. Men jeg snek meg til en badekåpe-selfie i en tom garderobe.

Og det er altså ingenting som skriker nedpriset gulost her inne. Etter å ha byttet om og hengt opp dunkåpen på en fastmontert henger (tror man virkelig at jeg kommer til å stjele hengeren etter å ha betalt 565 kroner for å bade én dag?) i et skap som bare var bitte litt for lite, tusler jeg inn i dusjen. Og her snakker vi skikkelig saker. Her er det små avlukker og det bys på sjampo, såpe og balsam til håret. Og den lukter ordentlig godt av sitrongress og ingefær, i henhold til gjeldende trender. Etter dusj og vask, er det på med The Well-drakten, som faktisk ser helt grei ut, for så tusle ut i bassenget.

Nakentid

Men badedrakten er fritt valg, altså. Her kan du faktisk velge bort hele drakta og sprade naken, noe enkelte gjester faktisk gjør. De under 30 er så pripne at man ikke ser et hår utenfor draktene og badebuksene, men en syttitallsfeminist går rolig rundt bassenget med duvende bryst og grått hår. Før hun legger på svøm med faste tak foran meg. Jeg har selvsagt sett en damerumpe før og er kun lettere sjokkert over å ha hennes nakne hekk foran meg i bassenget.  Men hey, det er forbudt å bruke badedrakt i badstuene, og har du noen som helst motforestillinger mot nakne kropper, er ikke dette stedet for deg.

The-Weil-Jonas-Meek-hvilesenger
Den japanske avdelingen med sin fantastiske dusjsone og hvilesenger. Foto: Jonas Meek/The Well

Men det er virkelig andre ting å bry seg om. Midt i anlegget er det et cirka 30 meter langt svømmebasseng, trapper og avlukker med champagnebrus. Her er det virkelig fantastisk å svømme. Etter 200 meter, er det bare å hvile seg i boblene som kiler litt.  Og så svømme litt til.

Strategi mot rumpeklyping

Velvære på Kolbotn

Og så må jeg ta meg litt inn. Jeg fnøs litt da jeg hørte at anlegget var plassert på Sofiemyr utenfor Kolbotn. Når man bor i Oslo, synes man fort alt som ligger utenfor ring 3 er hinsides tilgjengelig. Men i det vinterdagen trer sine gjerrige blå timer nedover trærne, skjønner jeg det: skogen er en del av spaet. Det kjennes faktisk fredfylt. For en gangs skyld, er det godt å være et stykke unna Majorstuen-krysset.

Ute i kulda er det også basseng og boblebad. Folk løper våryre i bare badekåpen ut i minus 20 minus, slipper av seg badetøflene og krabber opp i bassenget. «Herlig», sier de. Og ser ut til å mene det, der de sitter og koker i vannet med blussende røde ører i vinterkulden.

The-Well-ute-Jonas-Meek
Ute, inne, oppe, nede. På The Well er det bassenger, badstuer og behandlingsrom av alle slag. Foto: Jonas Meek/The Well

Hammam og nordlys

Rundt bassenget ligger det badstuer av alle slag. Her er det noe som heter nordlys laconium med lav temperatur og et spesielt lys. Det er urtesauna og flere andre typer bassenger. Og så er det installert en fossefallsgrotte, der vannet strømmer ned i forskjellige vinkler, nesten som en foss. Det er som jeg blir slengt tilbake til fossen jeg badet under i Amazonas. Fallet er så kraftig at du bare kan konsentrere deg om å nyte uten å tenke på at det er andre til stede.

Det er også flere behandlingsrom. Det er en særdeles lekker hammam med med marmorkar, som du kan ligge på alene. Det i motsetning til hammamer jeg har prøvd i Midtøsten der du må dele skum med andre damer. The Wells hammam ser like eksotiske ut, bare mer moderne og mer lekkert innredet. En annen favoritt, var den japanske avdelingen der det tilbys hot yoga-timer. Men jeg bare hviler på sengene før jeg går ut i et griselekkert bad med dusjpaneler og utsikt mot skogen.

The-Well-Jonas-Meek-fossefall
Fossefallgrotten holder hva den lover. Jeg ble sendt rett inn i en foss med en kraft som kunne gitt strøm til hele Sofiemyr. Foto: Jonas Meek/The Well

Man kan faktisk bli sliten av all badefryden. Da er det bare å ta på seg badekåpen og tusle opp i restauranten. Til lunsj bød restauranten på pizza og smørbrød, eller en toretters pakke. Jeg gikk for gresskarsuppe med revet kjøtt av andeconfit og brownie til dessert og et glass valpolicella etter anbefaling fra en både hyggelig og kunnskapsrik ung kelner. Savnet jeg et større utvalg mat? Ja. Men det var riktig så hyggelig å sitte sammen med grupper av venninner og glade barnefri førtiåringer og nippe til vin i bare badekåpen. Gjør det gjerne i igjen.

Pris og karakter

Er opplevelsen verdt prisen? Ja, absolutt. Til sammenligning koster en voksenbillett på Tøyenbadet 96 kroner og der får du ikke alltid varmt vann i den intervallstyrte dusjen. Badet er på høyde med det jeg har opplevd av fine spa rundt om i verden hva installasjoner og tilbud angår.

Jeg skal bare gi et par råd. Vi ble sendt ut i badet med små plastposer til å putte badetøyet i når du skal veksle mellom basseng og badstue. Når det er satt opp små lekre hyller til å plassere brillene, ville vi kanskje funnet en annen og mer miljøvennlig løsning som en vaskbar pose i solid nylon, kanskje? Adgangsbåndet som du kan bruke til å betale med, er av svart hardplast, og er like stilig som noe barna bruker når de skal herje i en lekepark. Betalingsmekanismen er smart, men båndet spretter opp og faller av. Hårføneren var et hån mot alle frisyrer, så her må du ha med egen føner om du har planer som inkluderer fønet hår.

Poeng: 5,5 av 6
Pris: 495 kroner (395 kroner hvis du sjekker ut klokken 14 på ukedagene).
Behandlinger: Diverse hudbehandlinger, massasje (også for par), hammam-skrubb m.m.
Nett: The Well

VIBEKE: Vaginamassasje på Bali

 

[separator type=»thick»]

Følg The Well på Instagram