God søndag! Lenger du etter sol, sand, vakre hoteller og ikke minst sommer? Vi også! Derfor har vi snoket rundt hos designerne og sett på hotell. Her er noe av det som fanget øynene våre denne uken.

Vakre norske turistveger

Nå vil vel ikke alle her i Norge, være enige i at norske veier alltid er i topp stand. Men en vei har nå utmerket seg, det vil si, et bygg på Nasjonal turistveg Hardanger. Her har nemlig. servicebygget ved Statens vegvesens nye attraksjon Skjervsfossen, blitt tildelt Small Spaces Award 2016. Det er britiske World Architecture News som deler ut prisen. Totalt 1379 prosjekt fra 72 land i 22 kategorier var vurdert. Skjervsfossen fikk prisen i kategorien permanent installasjon. I juryens begrunnelse heter det blant annet at (arkitekten) «Fortunen AS har aksentuert og forbedret opplevelsen av det naturlige landskapet, uten å konkurrere med det». Juryen karakteriserer dessuten bygget som «en unik og overraskende opplevelse». Statens vegvesens nye anlegg ved Skjervsfossen åpnet i 2016. Foruten det prisvinnende servicebygget ved toppen av fossen, består anlegget av et tilrettelagt nettverk av stier, trapper, utsiktspunkt, hvileplasser, rast og parkering. Ved siden av prisvinner Fortunen AS med arkitekt Nils Johan Mannsåker, har også Østengen & Bergo Landskapsarkitekter designet nye Skjervsfossen. Byggherre var Statens vegvesen ved Vossapakko og Turistvegseksjonen. Entreprenør: Aakerholt Steen og Lund.

Les mer om de norske turistvegene her: www.nasjonaleturistveger.no
Les om Small Spaces Award: www.worldarchitecturenews.com

Skjervsfossen-Foto-Steinar-Skaar-800
Dette bygget ved Skjervfossen har vunnet en gjev arkitekturpris. Kanskje verdt å kjøre innom på sommerens biltur? Foto: Steinar Skaar

Lonely Planet mener turen med NSB fra Oslo til Bergen blant verdens fineste togturer. Vi lurer på hva de hadde i termosen»»

Interiørinspirasjon i San Antonio

Jeg har aldri vært i San Antonio i USA, men hotellet Havana San Antonio har en Instagram-konto som jeg har forelsket meg i. De viser stadig detaljer fra rommene, restauranten, baren og alt den tilsynelatende gode maten de lager. Her er det gamle smijernssenger, vakker naturstein og tropiske farger (akkurat som på Bortebest.no) Og plutselig begynte jeg å lete etter San Antonio på kartet… Er du glad i eklektiske interiører med et snev av nostalgi og heftige farger, så finner du det på denne kontoen. Og skal du reise hit, så er det jo greit å vite at hotellet er fra 1914 og finnes på National Register of Historic Places. Smelt! Vi kan bare konstatere at Instagram har blitt en viktig markedsføringskanal.

Adresse: 1015 Navarro St, San Antonio, TX 78205, USA
Nett:
Havanasanantonio.com
Instagram:
@havanasanantonio

Havana-San-Antonio-hotell-seng-USA-800
Havana San Antonio er innredet med karibiske farger og med Melom- og Sør-Amerikanske mønstere. What not to love? Foto: Havanasanantonio.com
Havana San Antonio
Hva med en natt på Queen Suite på Hotel Havana San Antonio i Texas, USA? Foto: Havanasanantonio.com
Havana San Antonio restaurant
Med disse bildene fra restauranten klarte Hotel Havana San Antonio å få meg til å sjekke flybilletter til Texas, USA. Ser ikke dette grådig digg ut? Foto: Havanasanantonio.com

Les mer om Bortebest.nos hotelltester

Tid for bikini

Klar for bikini? Jess! Seffern er vi klare for bikini, sand og lange bad. Jeg har alltid handlet klær, smykker og ting til huset i boder rundt om i verden. Jeg elsker mayamønstere, ting skåret i ut av kokosnøtter og arabiske tepper. Dermed var det lett å forelske seg i klærne til designer Lisa Marie Fernandez. Elsker fargene, mønstrene og snittene. Prisene er skyhøye, så jeg kommer nok til å fortsette å grave etter gull i bodene også på neste bod.

Nett: Lisamariefernandez.com

Unngå piratkopier »»

Lisa-Marie-Fernandez-bikini-kjole-800
Tropisk chic fra designer Lisa Marie Fernandez. Foto: Lisamariefernandez.net
Lisa-Marie-Fernandez-badedrakt-kjole-bikini
Fra vår- og sommerkolleksjonen 2017 til designer Lisa Marie Fernandez Foto: Lisamariefernandez.com

Reisenytt fra Bortebest.no 12. mars, 2017 »»