12. mars 2017

Bortebest_Sondag_07
Her er Bortebest.no uhøytidelige reisenyheter.
Reisenytt i pysjamasmodus. Perfekt til søndagskaffen!

What’s new pussycat?

Jo det skal vi fortelle deg! Nå kan du bli nærmest stressfri på en kattekafe i København, og hvorfor ikke ta afterski til nye høyder i Aspen?

Dekadent afterski

Trodde du afterski i Hemsedal var kult? Da skal du sjekke restauranten Cloud Nine i Aspen, USA. Dette er den restauranten i hele USA der det settes til livs mest champagne per år, og det er ikke dårlig ettersom skistedet bare holder åpent fire måneder i året.

Reisenytt_Aspen
Det drikkes og dusjes i Veuve Clicquot på Cloud Nine.

Her risikerer du å møte på kjendiser, melder motebladet Vogue, og i forrige uke var Barack Obamas datter Malia, som akkurat har fylt 18 år, her. Husk bare å ta med deg skibrillene i baren, for når champagnedusjingen starter, er det greit å beskytte øynene.


Dra på cruise med Oprah

reisenytt_Oprah

Dronningen av talk-shows, Oprah Winfrey, lanserte i forrige uke sitt samarbeid med cruiseskipgiganten Holland America Line. Planen er å skape unike cruiseopplevelser som bærer preg av Oprahs egne interesser som litteratur, sunn mat, meditasjon og spennende aktiviteter. Stjernen selv vil komme ombord to dager på seilaset til Alaska, og hun vil være tilgjengelig for samtaler med cruisegjestene. Vi tipper det blir fort fullt, så hvis du skal sikre din plass, så meld deg på her.

Avreise: 15. – 22. juli 2017


Katt + kaffe = sant

Dette er mer en trend enn en nyhet, men uansett har vi sansen for både kaffe og katter her på bloggen. Det er nå en ganske ny trend som brer om seg raskt der kafe-eiere åpner dørene sine for katter i tillegg til kaffetørste gjester. Gjestene betaler gjerne per time, og kan leke og kose så mye de vil med kattene. I Japan er dette stort, så her har de allerede spesialiserte kafeer for tjukke katter, rasekatter og svarte katter. Bare i Tokyo finnes det 58 kattekafeer, og grunnen til at det har blitt så populært her er at det ikke er lov å ha kjæledyr i mange av hovedstadens trange leiligheter.

reisenytt_kattekafe
Det er vitenskapelig bevist at å kose 15 minutter med en katt, senker menneskers stressnivå.

I Europa finner du kattekafeer i mange storbyer, men foreløpig ingen i Norge eller Sverige. Den nærmeste er Cafe Miao i København. Den ligger i  H.C. Andersens Boulevard 5A, og kan friste med malende katter og deilige sandwicher.

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
Mer fra Vibeke Montero

Elefantriding? Spekkhuggershow?

Vi har makt til å sørge for at dyr ikke misbrukes i...
Les Mer