Det kan føles som om hele verden har ligget brakk det siste året. Men gudskjelov har det skjedd spennende reisenyheter som gjør at jeg gleder meg litt ekstra til å reise igjen!

5 nyheter som er helt i min gate

1. Serge Gainsbourg – nytt museum

Reisenyhet: I dag er Serge Gainsbourgs hjem preget av grafitti, men skal snart åpnes som museum. Her er han tegnet med sin kone Jane Birkin.

Jeg bodde et år i Frankrike som tenåring, og en av tingene jeg lærte meg var å sette pris på fransk musikk. Serge Gainsbourg, mannen med den store nesen, de kontroversielle tekstene og en alltid tilstedeværende gauloise-sigarett i munnviken, ble fort en favoritt. Nå er det planlagt at huset hans i Paris (adresse: 5 bis rue Verneuil) skal åpnes som museum. Det er allerede et sted hvor Gainsbourg-fans samler seg, men nå skal man altså få lov til å titte inn i dette bohemske kunstneruniverset der Serge Gainsbourg bodde fra 1969 til sin død i 1991.

2. Gordon Ramsay – mat + reise

Liker du å reise? Liker du å spise lokal mat? I så fall er GORDON RAMSAY: UNCHARTED noe for deg! Jeg gleder meg stort til en ny sesong av dette programmet, som lanseres på Disney+ den 31. mai. Denne gangen reiser Gordon til blant annet Portugal, Kroatia, Mexico og Island, og konseptet går kort fortalt ut på at han skal sanke lokale råvarer selv – ofte på hasardiøst vis. Disse skal han bruke i en uformell matlagingskonkurranse mot en lokal kokk.

En reisenyhet kan også skje på TV-skjermen.

3. Safarihotell på nytt nivå

Reisenyhet safarihotell tog
Kruger Shalati er en smak av luksus i Sør-Afrika. Du sover i et parkert tog på en bro – med utsikt over elven Sabie.

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker safari, og det splitter nye hotellet Kruger Shalati har fått meg til å drømme meg tilbake til Afrikas fantastiske dyreopplevelser. Og apropos dyre opplevelser, dette nye hotellet er ikke for slanke lommebøker… Men who cares? Skal man først dra til den andre siden av kloden for å gi seg hen til nye opplevelser, så er det verdt å bruke noen ekstra kroner på overnattingen. Shalati er et av Afrikas mest spennende hotell, og du sover i et tog som er trygt parkert på en bro over Sabie-elven.

4. Pharrell Williams åpner Miami-hotell

The Goodtime Hotel åpnet den 15. april. Åpningsfesten var selvsagt en VIP-affære med The Beckhams, The Cardashians og kjente artister.

I det siste har jeg drømt om Miami, sånn helt på ordentlig, om natten mens jeg sover. Slanke palmer, kule rytmer, art deco-fasader. Byen smøg seg fort under huden da jeg var der, og selv om jeg var for pysete til å bade (haipanikk), så elsket jeg vibe’en på South Beach, sigartunge Little Havana (som jeg har skrevet om i VG) og maten! Derfor er det en fryd at selveste Pharrell Williams, du vet, han bak Happy-låta, har åpnet hotellet The Goodtime Hotel. Jeg tipper stemningen er ganske bra rundt bassenget… Hotellet ligger selvsagt midt i smørøyet – et steinkast fra stranda med egen strandbar, og i umiddelbar gåavstand til byens kuleste barer og restauranter.

5. Direktefly til Krabi

Du ikke ha sett filmen The Beach med Leonardo Di Caprio for å drømme om Krabi. Men la meg si det sånn; det hjelper.

«The Beach» ble lansert i 2000, og jeg kjenner fortsatt på kriblingen etter det perfekte strandparadiset når jeg ser den i dag.
Men vent litt…. jeg fant det!

Filmen The Beach ble spilt inn på Koh Phi Phi Lee, og i virkeligheten heter stranden fra filmen «Maya Beach». Dette er på ingen måte en reisenyhet, ettersom filmen ble spilt inn for tjueén år siden. Men reisenyheten er at du nå kan fly direkte til Krabi med TUI.no.

Fra Krabi er det kort vei til noen av Thailands beste strender, som Railay, Koh Kai og Ao Phra Nang. Les også min guide til Thailands beste øyer!