I dag begynner FLYR sine direkteflyvninger fra Oslo til Faro – til en billig penge!

I disse dager må man velge sitt flyselskap med omhu, og derfor er det ekstra hyggelig at Flyr nå lanserer direkteruter fra Oslo til Faro. De flyr hver lørdag (med oppstart i dag), og prisene starter på 494 kr, per person for én vei. Jeg har sjekket prisene, og det er faktisk mulig å fly tur-retur i august til dette sommerferie-paradiset for 1 750 kroner tur/retur.

Faro-Algarvekysten
Jeg er svak for den delen av Algarvekysten som svinger vestover. Her finner du mange elveløp som er perfekte for bading!

Faro – what to do?

La oss si at du hopper på tilbudet, og flyr til Faro. Hvor drar du videre? Her er et par forslag:

#1 Hold deg i nærheten

Faro er et perfekt utgangspunkt for å utforske nærmiljøet. Dette er en ujålete destinasjon, og kler derfor godt aktiviteter som yoga, surf, sykling og rideturer.
Hvorfor ikke oppdage de små perlene i lagunen som heter Rio Formosa og ligger rett utenfor
Faro? Kan med fordel kombineres med et yogaopphold på lekre Casa Fuzetta i urørte Olhão der du tar solhilsen på takterrassen.

Området rundt flyplassen i Faro er fullt av uoppdagede perler.

Casa Fuzetta ligger i nydelige Olhão.

Jeg anbefaler også å utforske lagunen som heter Rio Formosa, samt Tavira – tidligere rolig fiskelandsby, nå en vakker turistmagnet. Gå ikke glipp av fergen som tar deg til Ilha de Tavira. Der finner du ingen biler, men gode fiskerestauranter og en myk pudderstrand (toppbildet er tatt på Ilha de Tavira).

#2 Lei bil – og sett kursen for Costa Vicentina

Dette er mitt sommerferievalg numero uno når jeg skal på ferie i juli og august. Da er strendene langs Middelhavet fullstappede, mens Atlanterhavsstrendene langs Portugals sørvest-kyst fortsatt er romslige og luftige.

Atlanteren kan være voldsom – derfor elsker jeg elveløpene som gjør Costa Vicentina til en trygg badedestinasjon.

Mine favoritter: Elvene i Aljezur, Monte Clerigo og Odeceixe (på bildet).

>> Les mer om mine «hemmelige» steder langs Costa Vicentina

Klippene langs Costa Vicentina er ingen spøk. Står du opp tidlig, kan du fortsatt se hvordan lokale fiskere plukker skjell for hånd.

#3 Faro for turister

Jeg har en tendens til å kun dele de stedene jeg selv kunne tenke meg å feriere, og da går gjerne ferden utenom turisttråkket. Men ikke alle er som meg:) Jeg skjønner også at man kan ha behov for en viss feriepuls, og da er Algarvekysten perfekt! Selv er jeg svak for storbyen Lagos, som jeg mener balanserer fint mellom turisme og lokal puls. Her er det kort vei til noen av Algarvekystens vakreste bukter; Praia do Barranco do Martinho og Praia dos Pinheiros.

Sagres røsker tak i deg! Strenden nedenfor klippene er ville og vakre.

Jeg kan også sette pris på en English breakfast i charterbyen Albufeira, og ikke minst, en vindfull dag i ville, vakre Sagres, det sørvestligste punktet i fastlands-Portugal. Det var her prinsen vi kjenner som Henrik Sjøfareren satte seil for Vest-Afrika for 600 år siden.

>> 5 portugisiske matretter du må prøve!