Finn deg en elv i Portugal

Portugal_02
Portugal har sikret seg plass på første rad når solen tar farvel bak horisonten.
Har du hørt om Odeceixe, Aljezur og Monte Clerigo? Ikke? Her finner du noen av Portugals aller vakreste strender!

Portugal er et av Europas billigste land, noe jeg snakket om på TV2 for litt siden (her kan du se klippet). Landet har noen av de vakreste strendene jeg noensinne har sett og et fantastisk klima.

Hiv på et deilig kjøkken som henter råvarene fra Atlanteren og inspirasjon fra Middelhavet, og vips, så har du en drømmedestinasjon! Hvorfor flere ikke ferierer her, aner jeg virkelig ikke. Kanskje er det fordi charterselskapene stort sett arrangerer reiser til Albufeira?

Det er selvsagt ikke Albufeira du skal til hvis du drar til Portugal (med mindre du vil feriere side om side med rødsvidde briter og svette happyhourbarer).

Mine favoritter er elvene som meandrerer seg vakkert gjennom det frodige landskapet i Algarve mot Atlanteren. Se bare her!

Portugal_03
Odeceixe. Vakkert og uspolert.

Hvordan reise hit?

Følg Algarvekysten nordover til kommunen Aljezur, og finn din favoritt blant yndige landsbyer som Carrapateira, Monte Clerigo og Odeceixe.

Alle tre ligger i tilknytning til store elver som bukter seg gjennom det frodige landskapet. Akkurat der elvene møter havet finner du lysegul, finkornet sand, deilig badetemperatur og massevis av armslag.

Portugal_01
Masse armslag på Algarves enorme strender i vest.

Min favoritt er Odeceixes myke sanddyner og turkise hav!

Portugal_04
Du treffer garantert ikke nabo’n, så det er trygt å kaste bikinitoppen.

Her ligger min portugisiske sommeridyll:

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

På cruise med venninnene

Masse skravletid, spennende havnebyer, himmelsk mat og høy komfort. Cruise er perfekt...
Les mer