Portugal er et av Europas billigste land, noe jeg snakket om på TV2 for litt siden (her kan du se klippet). Landet har noen av de vakreste strendene jeg noensinne har sett og et fantastisk klima.

Hiv på et deilig kjøkken som henter råvarene fra Atlanteren og inspirasjon fra Middelhavet, og vips, så har du en drømmedestinasjon! Hvorfor flere ikke ferierer her, aner jeg virkelig ikke. Kanskje er det fordi charterselskapene stort sett arrangerer reiser til Albufeira?

Det er selvsagt ikke Albufeira du skal til hvis du drar til Portugal (med mindre du vil feriere side om side med rødsvidde briter og svette happyhourbarer).

Mine favoritter er elvene som meandrerer seg vakkert gjennom det frodige landskapet i Algarve mot Atlanteren. Se bare her!

Portugal_03
Odeceixe. Vakkert og uspolert.

Hvordan reise hit?

Følg Algarvekysten nordover til kommunen Aljezur, og finn din favoritt blant yndige landsbyer som Carrapateira, Monte Clerigo og Odeceixe.

Alle tre ligger i tilknytning til store elver som bukter seg gjennom det frodige landskapet. Akkurat der elvene møter havet finner du lysegul, finkornet sand, deilig badetemperatur og massevis av armslag.

Portugal_01
Masse armslag på Algarves enorme strender i vest.

Min favoritt er Odeceixes myke sanddyner og turkise hav!

Portugal_04
Du treffer garantert ikke nabo’n, så det er trygt å kaste bikinitoppen.

Her ligger min portugisiske sommeridyll: